pietrek Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 moja bron uległa awarii nie jestem w stanie stwierdzic co dokładnie sie stało ponieważ boję się rozkręcać broni.Wczoraj po otrzymaniu paczki złożyłem bron w "kupe" i oddałem próbną serie.Już na początku coś było nie tak, bo gdy wystrzeliłem z 5 kulek w trubie pojedyńczym usłyszałęm dziwny dzwięk i po chwili juz nie mogłem strzeleć-pomyślałem bateria, ale po przełączeniu n a tryb ciągły znów wszystko ok.Gdy spowrotem ustawiłęm tryb pojedyńczy to znowu oddałęm z 10 strzałów i koniec.Potem rozładowałem baterie i ładowałem ją zalecane 8 godzi.Natomiast dzisiaj gdy chciałem sprawdzic czy wszytsko ju zok działa to po pewnym czasie znowu ten dziwny dzwięk i koniec nic nie chce strzelac tak jakby poadło zasilanie czy coś.Naciskam spust i nic nawet nie drgnie. Chciałbym sie dowiedziec co mam w tym wypadku zrobic. Link to post Share on other sites
JIN5 Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 Rozkrec i sprawdz styki.Moze cos selektorem ognia. Jak nacisniesz spust to wogole slychac ze silnik tyka? Link to post Share on other sites
pietrek Posted May 26, 2006 Author Report Share Posted May 26, 2006 zadnych odgłosów silniczka nie słychac ale na pewno nie jest to wina baterii bo sprawdzałem poprzez inna baterie. Link to post Share on other sites
JIN5 Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 No to rozkrec karabin i posprawdzaj styki moze cos sie obluzowalo Link to post Share on other sites
fiedotow Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Trzeci raz to samo! Facet! to nie śmietnik! Raz zadałeś pytanie i wystarczy! Posty sobie nabijasz? Gdzie jeszcze to samo wkleiłeś? Link to post Share on other sites
orzech Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Powiem tak jeśli strzelasz na semi po 10 strzałach nie chce juz strzelać przełączasz na ful auto i znów na semi i jest ok to jest to normalka w każdym elektryku TM CA itp. Ale jeśli sie to powtarza częściej to najprawdopodobniej jest to styk na płytce selektora ognia. Link to post Share on other sites
pietrek Posted May 27, 2006 Author Report Share Posted May 27, 2006 Powiem tak jeśli strzelasz na semi po 10 strzałach nie chce juz strzelać przełączasz na ful auto i znów na semi i jest ok to jest to normalka w każdym elektryku TM CA itp. Ale jeśli sie to powtarza częściej to najprawdopodobniej jest to styk na płytce selektora ognia. Tak ale gdy strzelałem na semi to sie zacieło a po przełączeniu na auto dalej nic ,silniczek nie wydaje zadnych dzwieków Link to post Share on other sites
orzech Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Sprawdz czy jest napiecie na silniczku. Jesli nie ma to wina okablowania albo płytki selektora ognia. Wtedy nalezy wymienić albo jedno albo drugie :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts