bastekkk Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=772 czy ten kolimator jest wytrzymały ? czy ta kropka jest duża czy mała ? a i prosze nie pisać "ja czytałem że... " tylko niech wypowiadają sie osoby które mają/mieli ten kolimator Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 Na 100% nie jest wart tej ceny. Kolimatory tej klasy kosztują do 40zł. Ma małą średnice co znacznie utrudnia celowanie (wychodzi praktycznie na to samo, jak bys zgrywał muszkę ze szczerbinką). Gniazdo bateri nie jest niczym kryte, co samo za siebie świadczy o jakości tego kolimatora. Dozbieraj 15zł i kup 1x30 Tasco- sa w całości metalowe, mają regulowaną jasnośc plamki, większą srednice i lepsze szkła (w tym z MG, przy słabym oświetleniu, szkła moga byc poprostu za ciemne a laser będzie Cie oslepiał- nie ma reglulowanej jasności). Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Kolega z ekipy montuje taki kolimator na swoim M15 A4. Zgadzam się ze Small Hunterem, kropka jest trochę zbyt duża (bez regulacji :? ), a zmiana koloru nie jest zbyt przydatna, właściwie to wystarczy czerwony (chyba że strzelasz się na polu tulipanów...). No i średnica mogłaby być większa. Jednak jeśli przeciwnik w zaciemnionym miejscu stoi pod słońce, to nie jest tak szybko demaskowany przez odbite w szybce światło jak w moim Tasco (widać go z daleka). Poza tym moim zdaniem nawet nie wygląda tak źle na eMce. Ale na Twoim miejscu kupiłbym Tasco. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted May 27, 2006 Author Report Share Posted May 27, 2006 może ktoś dać linka do tego kolimatora tasco ? Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Szukasz na Allegro :wink: Ja wpisując tylko "kolimator Tasco" znalazłem taki i taki Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Ewentualnie zapraszam na prv... Sprzedaje taki różny badziew. Nie to żebym Ci odradzał tamten żeby samemu sprzedac... :) Quote Link to post Share on other sites
stefan777 Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 A co sądzicie o tym zestawie: http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/226 Z tego co wiem to Norconia to firma pseudoniemiecka :lol: ... Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 To dokładnie ten sam kolimator. Osobiście uważam, ze motnowanie kolimatora na klamce nie ma sensu. Ani to dobrze nie wygląda, ani nie ułatwia znacznie celowania a tylko zwiększa cieżar broni i powoduje że nie mozna jej schowac do kabury. Quote Link to post Share on other sites
stefan777 Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Jestem tu w sumie nowy więc mam jeszcze jedno pytanie: czy mozna kupic szyne RIS do pistoletu, bo te ktore widzialem w innych sklepach byly do karabinow. [ Dodano: 27 Maj 2006 21:39 ] Dodam jeszcze, ze interesowałby mnie celownik laserowy tylko nie wiem czy warto w to inwestować... Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Szyne ris najlepiej miec zintegrowaną. Wszelkie operacje w stylu, dokupywanie przejściwek, wychodzą zwykle drożej niż zakup nowego pistoletu z szyną w komplecie. Ad. lasera to jest to dla mnie raczej bajer- daje głownie efekt psychologiczny. Zdradza Twoja pozycje kiedy strzelasz, i podobnie jak w przypadku kolimatora, często uniemozliwia swobodne przenoszenie w kaburze. Gdybyś się zdecydował na zakup jakiegoś, nie nabywaj plastikowych allegrówek za 15zł- z laserem to ma tyle wspólnego co Double Eagle z profesjonalnymi AEGami... Quote Link to post Share on other sites
stefan777 Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Dzieki :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts