mati9901 Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 witam.mam pewien problem.otoz po włozeniu magazynka do guna w trybie ognia poj. jak i ciaglego wystrzeliwuje mi tylko jedna bądz dwie kulki:/potem słychac juz tylko dzwiek pracujacego silnika i nic poza tym.:/ dopiero jak potrzasne nim to wystrzelwuje ale znow jedna kulke i sytuacja sie powtarza.czy to wina magazynka czy karabinu?? Quote Link to post Share on other sites
osek Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 A nakręcasz magazynek "pokrętełkiem" u dołu? Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 osek zadał bardzo dobre pytanie :) myślę że tak jak w większości przypadków olej sylikonowy załatwi sprawe :) Quote Link to post Share on other sites
Elwood Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Hmm panowie, może jednak chodzi o coś innego niż zepsuty magazynek? Oczywiście sprawdź, czy magazynek podaje kulki z odpowiednią siłą. Smarowanie magazynków olejem silikonowym ma pewien sens w przypadku blokujących się mid-capów, ale nie polecam tego i tak, bo łatwo sobie nasmarować w ten sposób hop-up (olej przenosi się na kulkach...) a nasmarowana gumka źle podkręca kulki. Ewentualnie psiknij silikonem miejscowo po rozłożeniu magazynka albo tylko na samą końcówkę, która popycha kulki. Ale przede wszystkim zobacz, czy dysza nie blokuje kulkom wejścia do hop-upa. Po prostu bez magazynka obróć karabinek do góry nogami i po strzale patrz, czy widać końcówkę dyszy w hop-upie. Nie powinno być jej widać, jeżeli jest, to w tym tkwi problem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts