napuj Posted December 8, 2024 Report Share Posted December 8, 2024 Witam, Jestem nowym członkiem społeczności ASG, a na swoją pierwszą replikę wybrałem właśnie CM 048A od Cymy. Ogólnie rzecz biorąc jestem z tego zakupu bardzo zadowolony - klimat broni jest niesamowity, ale po pierwszych paru strzelankach zauważyłem kilka mankamentów i mam nadzieję, że jest tu jakaś osoba, która ma doświadczenia z tą repliką i może pomóc. Mianowicie: - mam wrażenie, że kulki (używałem 0.25 i 0.28) nie zawsze lecą w ten sam punkt i często mają tendencję do odkręcania w prawo - magazynki nie siedzą sztywno i mają trochę luzu, szczególnie na boki (próbowałem 3 różnych typów) - spust reaguje bardzo późno, przez co ciężko oddać serię kilku szybkich strzałów, a również podczas oddawania takich serii zdarzyło się, że broń się zawiesiła na moment Czy ktoś miał podobne doświadczenia z tą repliką czy może z moim modelem coś jest nie tak? Ewentualnie czy warto wykonać jakieś drobne modyfikacje z bronią na start, aby poprawić fun z rozgrywki? Jak wspomniałem na początku jestem nowym użytkownikiem i nie wiem jakie aspekty są istotne/nieistotne i na co zwracać uwagę a czym nie powinienem się przejmować, dlatego proszę o wyrozumiałość :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts