gosiek Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Witam mam pytanie na MG widziałem fajny zestawik a mianowicie firmy G&P drewno + metalowa część która jest w slr jest plastikowa za 349zl....I tu pojawia się moje pytanie czy to da się wrzucić do mojego slra??I czy wszystkie części będą pasować bezproblemowo (bo wsumie slr jest robiony prawie tak jak AK47S TM tzn ma miejsce na baterIe pod pokrywą zamka)?? Z góry dziękuje za KONSTRUKTYWNE odpowiedzi Pozdrawiam i prosze o pomoc kogoś kto miał z tym już styczność Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Front metalowy do SLR jest ponoć różny od tego do AK47 z kitu G&P na co wskazuje najnowszy katalog CA. Przód drewienek może podejdzie, chwyt pistoletowy nie podejdzie (bo jest do body AK47TM) - kolba nie mam zielonego pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
gosiek Posted June 21, 2006 Author Report Share Posted June 21, 2006 różny???przecież ponoć wszystkie części są te same?? też mam katalog CA (część 4 w której pod slr są podane części od ak47 jako części zapasowe) i nie widziałem żadnej różnicy??Jest na tym forum ktokolwiek kto wsadzał tą część do slr..bąć próbował ją wsadzić (bąć innej firmy nie koniecznie g&p np. king arms??) Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 to dziwne gosiek - bo jak oglądałem katalog u czopera i pod SLR105 były dwa fronty - pod pierwszym pisało o ile pamiętam for AK47TM a pod drugim AK CA czy coś w ten deseń. To że nie widzisz różnicy to wcale nie znaczy że jej nie ma - zważywszy że widzisz w katalogu tylko przód a sposób mocownia do body nie - masz SLR'ke to znajdź kogoś z AK47 i rozkręćcie karabiny - a następnie porównaj i napisz tutaj o swoich spostrzeżeniach. Na forum Red-Alliance ( www.red-alliance.com ) w dziale Customization były zdjęcia jak koleś wsadził drewna do SLR'a. Quote Link to post Share on other sites
gosiek Posted June 22, 2006 Author Report Share Posted June 22, 2006 drewno już w drodze...od orginalnego AK47 napisze czy pasuje ale ponoć pasuje :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
devilhead Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 Oryginalne drewno od AK i tak trzeba przyciąć i doszlifować, żeby pasowało do repliki. I jest to konstruktywny post, bo mam takie założone w swoim TM. Edit: a co do SLR-a w wersji real steel, to niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że jego "drewno" będzie równie plastikowe jak w Marui Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Edit: a co do SLR-a w wersji real steel, to niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że jego "drewno" będzie równie plastikowe jak w Marui To jakieś sprawdzone informacje czy dywagacje na temat słowa "wood" na plakacie CA ? http://www.arniesairsoft.co.uk/news/may06/...01%20Output.jpg Wood to kurna wood - a nie "woodlike look" Ja raczej myślę że to będzie drewno ... ALE - cena biorąc pod uwagę materiały zmiażdży wszystkich - ja już zacząłem chomikować kasę na to maleństwo. Quote Link to post Share on other sites
gosiek Posted June 26, 2006 Author Report Share Posted June 26, 2006 wstawiłem oryginalne od ak47 drewienko do mojego slr a w dodatku w zestawie dostałem ładną metalową część zakańczającą to dolne drewienko (mówie tu o przednim chwycie). Powiem krótko ponad 2.5h roboty z piłowaniem i dłutkowaniem ale za to zapłaciłem (bo na allegro kupiłem) 49zl razem z przesyłką koszty kupionych w sklepie podróbek (guarderów czy innych firm) możecie policzyć sobie sami jak bardzo to się opłaca :) ..tak na marginesie ..opłacało się bo zajefajnie wygląda :) ps kolby też można łatwo dostać ale ponoć są problemy z wydrylowaniem ich tak żeby batka wchodziła do środka bo łamie się szybko :( Quote Link to post Share on other sites
devilhead Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Nie na temat plakatu, ale najnowszego katalogu CA... :) Co do kolby od ostrego: życzę szczęścia. W oryginale wchodzi w korpus broni. W naszych zabawkach jest odwrotnie. Nie twierdzę, że nie da się tego zrobić. Da się jak najbardziej. Niestety, taka replika najdłużej utrzyma swój wygląd wisząc na ścianie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts