maviek Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Poszukiwałem forum na temat jak przerobic AK-47 na AK-74, ale nic nie znalazłem może zle szukałem? Ale wracając do tematu AK47 Cyma + SAM 7 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...ecb529df6197bc5 Czy dałoby radę przełożenie częsci (lufa, okładziny) do cymy ? Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Jak zrobisz taka konwersje to nam napiszesz. Ten spring jest full plastik, to powinien dac sie latwo dopasowac. A samo przelozenie okladzin nie zalatwia sprawy: do SAMa trzeba wlozyc w praktyce bebechy CYMY, inaczej wyjdzie potworek a nie replika. Ale IMHO lepiej kupic AK74 CA niz babrac sie z taka przerobka. W sumie wyjdzie nieduzo drozej (Cyma + SAM to razem ponad 700 pln!), wiecej metalu i efekt pewniejszy... Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 A nie dało by się, przełożyć Lufy (przedniej części, biorąc pod uwagę także okładzine ETC)? Bo najważniejszą rzeczą jest to urządzenie wylotowe. Weszło by? :D A i jeszcze kolba. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Ale zastanów się nad sensownością takiej przeróbki. Zakładam, że masz już '47 Cymy i chcesz je przerobić na AK74? Skoro najważniejszą rzeczą jest dla Ciebie urządzenie wylotowe i lufa, lepiej będzie kupić je osobno i zamontować. Tylko co to za przeróbka? Bo kupno od podstaw tych dwóch replik mija się z celem i lepiej kupić CA, jak już pisał przedmówca. Quote Link to post Share on other sites
sonix Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 kiedys z ciekawosci probowalem zrobic ak47 z okładzinami od 74 cymy i na odwrot ak74 z okladzinami od ak47. Niestety bez piłowania przednich okładzin nie wejdą a co do kolby - i tak i tak nie pasują uchwyty. Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Wersje AK74 używane w Afganistanie miały normalne, brązowe Plastiki. Nasuwa się proste pytanie: Czy SAM 7 ma taką samą budowę jak AK cymy? Chodzi tutaj o rozbiórkę. Ten kto ma AK jakiekolwiek wie, że wystarczy odkręcić 4 śrubki, i hop up wraz z lufą i chwytem można wyjąć. Jeżeli ma taką samą, to łatwo będzie po prostu zamienić te części. Jeżeli nie, to albo się włoży GB do SAM'a 7, lub odetnie się urządzenie wylotowe, i nagwintować (Każdy blacharz to zrobi, za nie wiele, bo to plastik) A apropo wyżej wymienionego Urządzenia wylotowego, gdzie można je kupić luzem? Jest w specu za 150 :/ Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Urządzenie wylotowe to pikuś :!: Zmiana AK 47 na 74 to chory pomysł który musiał by się skończyć wymianą całej repliki( z zewnątrz)bo to 2 całkiem inaczej wyglądające bronie! Lepiej wziąć i dopieścić 47 niż próbować takich rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Poza tym SAM jest skręcany z dwóch połówek. Oglądałem go w Specu i zawiodłem się... Tandeta... Nawet lufa jest z dwóch połówek. Ale wymiana okładek na AK74 jest możliwa. Popatrz na temat http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=33593&st=60 Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Nigdzie nie ma tego urządzenia wylotowego w necie. Jest tylko za 150 :/ Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 U mnie jest :-) nawet taniej...mam jeszcze chwyt,nakładka i kolba plastikowa z CA idealnie pasują do body z AK. Pisz na PW. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Jeśli nie kupisz od Yakarova, to u Krakmana są tanie od P&J: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=763 Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts