zia Posted June 30, 2006 Report Share Posted June 30, 2006 Prosze o informacje na teamt asg we Francji. Ktoś uczestniczył ? I jak od strony prawa oficjalnego to wygląda ? I czym się różni ewentualnie w założeniach od naszego prawa ASG ? Ja francuskiego ni w ząb. Quote Link to post Share on other sites
sebol S.A.F.E. Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 To samo prowo,jedyna różnica tkwi w tym że asg jest tam zabronione niepełnoletnim. Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Tak jak napisał mój przedmówca , z airsoftem bez problemu.Nie jestem jednak pewny , jak jest z granicą pełnoletności , ale o to Zia się martwić nie musisz :D.Uczestniczyć miałem okazję , akurat udzie z którymi się strzelałem mieli jobla na punkcie GIGN , z miejscami też jest elegancko , policja wie o co chodzi i nie czepia się , generalnie tka jak u nas. Podaj mi ten link do prawa ichniego prawa, jak znjadę dłuższą chwile to się postaram przetłumaczyć. Quote Link to post Share on other sites
sebol S.A.F.E. Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Oto co mówi prawo fracuskie na temat asg,jest w nim tylko mowa o sprzedaży replik i paradowaniu w miejscach publicznych. http://www.speedgames.com/php/main_new_api...ID_PRODUCT=2997 policja wie o co chodzi i nie czepia się Właśnie mięsiąc temu przed rozpoczęciem rozgrywek spisali wszystkich obecnych na strzelance :evil: I powiedzieli że następnym razem niepełnoletnim sprzęt skonfiskują :strach: . Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Jak jeżdziłem po Francji autostopem to "spisywali" mnie raz dziennie - u nich to nie jest czepainie się tylko standard. Zabierać nieletnim repliki to chyba właśnie powinni, jeśli jest dla nich zabroniony. Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Oto co mówi prawo fracuskie na temat asg,jest w nim tylko mowa o sprzedaży replik i paradowaniu w miejscach publicznych. http://www.speedgames.com/php/main_new_api...ID_PRODUCT=2997 Właśnie mięsiąc temu przed rozpoczęciem rozgrywek spisali wszystkich obecnych na strzelance :evil: I powiedzieli że następnym razem niepełnoletnim sprzęt skonfiskują :strach: . Podczas mojego pobytu ani razu mi się nie zdarzyło. Mojemu francuskiemu znajomemu też nie , aczkolwiek to było nie duże miasteczko , a policja z tematem oswojona. Quote Link to post Share on other sites
sebol S.A.F.E. Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 a policja z tematem oswojona Zależy gdzie się jest i na kogo się trafi... Na kamizelce nosze imitacje naboi 5.56,choć wiedzieli że to imitacje i tak chcieli mi zabrać - albo na jakiś łepków trafiliśmy albo na złodziełi.Słyszałem od znajomych jak też im na strzelanke podjechała policja ale wszystko odbyło sie dobrze....nawet aeg-ów posztrzelali ;-) , poprostu trafiliśmy na złych i tyle... Quote Link to post Share on other sites
Princeps Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Jeżdżę często do Francji na strzelanki, gdyż w przeciwieństwie do Niemiec są tam dozwolone. Bywamy często na terenie gdzie oficjalnie można grać paitball a właściwie Gotcha. Z tego co wiem organizują oni też większe spotkania ASG. Jednak chyba bez znajomości francuskiego to się daleko nie zajedzie. Na ich stronach nie spotka się wersji angielsko czy innojęzycznej. Quote Link to post Share on other sites
Matiz Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Panowie Jak że nie chce zakładać nowego tematu napisze tu. Czy orientujecie się jak wygląda sprawa celna w Francji. Może bardziej opłacalne było by ściągniecie sprzętu do Francji a potem dostarczenie go do polski. Quote Link to post Share on other sites
ble23 Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Witam! Chciałbym z drużyną zacząć się strzelać we Francji. Mieszkamy wszyscy w Niemczech i chcielibyśmy po prostu zacząć tam jeździć. Jest ktoś kto wprowadziłby nas w temat airsoftu w tym kraju? Widziałem, że mają forum ale nie znam kompletnie języka francuskiego a po english nic tam nie ma...nie mam poprostu punktu zaczepienia. Quote Link to post Share on other sites
Solar1991 Posted January 18, 2018 Report Share Posted January 18, 2018 ja z chęcią bym się podłączył mam jeszcze ziomka jakby co mozemy coś razem pomyśleć Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts