Rzuf_ Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 Witam :) od dluzszego czasu Was drodzy forumowicze czytam i jako ze nie znalazlem podobnego problemu jak u mnie, postanowilem napisac :) dodam rowniez ze jestem amatorem raczej strzelania do puszek niz do ludzi bo po prostu nie mam z kim (i aktualnie nawet za goraco na wstep do lasu jest :( ) Widzialem ze jest jakis wiekszy team w szamotulach (mieszkam we wronkach) wiec moze gdzeis tam sprobuje rozpoczac moja zabawe w ASG , choc stac mnie max na karabinek wella ;) wracajac do meritum kupilem sobie taki oto pistolet: http://www.military.pl/?prod=54&cat=28 jest to Sig Sauer P226 od Cybergun z serii HPA wszystko pieknie, pistolet ladnie zbudowany nic nie trzeszczy itp. ale jest jeden problem... za 10 metrow pistolet strzela celnie (maly rozrzut) ale... na lewo od tarczy :( od dosc dawna strzelam z profesjonalnych wiatrowek na co2 oraz kbks i w bym momencie bym poprawil celownik lub uchwyt, ale niestety nie da sie tego zrobic w tym pistolecie... rozebralem go na dwie czesci (gora zamek + lufa oraz dol - mechanizm sputsotwy)... niestety brak mi wiedzy zeby cos poprawic, nie widac nic co by szlo wyregulowac a nie chcialbym na dzien dobry zniszczyc repliki :) dziekuje za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 postrzelaj trochę kulkami 0,20 i 0,25; to mi wygląda na nie dotarty hopup często w tych pistoletach tak jest na początku; po jakichś 300-400 strzałach powinno wszystko zacząć grać (w mojej "berettcie" hpa na początku kulki latały jakby w ogóle hopupu nie było - pikowały w ziemię po jakichś 18-20m, potem zaczęła pięknie nosić kulki) p.s. również strzelam z wiatrówek (AA Tx200 i kupa pistolecików na CO2; wcześniej był HW 77k), witam kolegę i pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted July 11, 2006 Author Report Share Posted July 11, 2006 dzieki :) wystrzelalem z 300kulek 0.20 cyberguna ... teraz wystrzele ze 100 jakis Xtreme 0,25 (miejmy nadzieje ze strzelanie z nich nie jest za extreme :P ) ladnie sobie go nasmarowalem.... za ladnie bo az gumke hopsiupa sobie nasmarowalem :P z tego co czytalem to nie wolno tego robic wiec teraz pewnie musial bym strzelac kulkami z bawelny zeby to wyczyscic ;) a moze tak ma byc? za bardzo jestem rozpieszczony strzelaniem precyzyjnym i tym ze pocisk leci tam gdzie JA tego pragne? moze tak jest ze z tego pistoletu bede mial rozrzut 10cm na 10m? czy podobnie bedzie w tanich elektrykach? bo sobie zamowilem well'a mp5 :P Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted July 11, 2006 Report Share Posted July 11, 2006 no to masz gotową odpowiedź :P : olej i hopek to kiepskie połączenie - i dlatego tak kiepsko rzuca kulkami; musisz dłuuugo teraz postrzelać, żeby sie hopek wytarł (a sam lepiej nie wycieraj, bo go szlag trafi; precyzyjne to to pykanie nie jest, ale z 10m rozrzut (sc. "rozsyp" :mrgreen: ) powinien być trochę mniejszy :P Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted July 11, 2006 Author Report Share Posted July 11, 2006 ten problem wystepowal juz przed moim smarowaniem (przyszedl niezle nasmarowany) widze ze na kulkach 0,25 jest wiecej poprawnych strzalow... i chyba sie na nie przesiade. mam jeszcze pare 0,3g :) zaraz je wyprobuje dodano :) no i pieknie... po ok 200 wystrzelonych 0,25 zaczynam trafiac w czarne 9 na 10 kulek na 10m :) reszta to czasami blad sciagniecia spustu i ulozenia reki kulki 0,3 definitywnie za ciezkie dla tego pistoleciku, ale i tak jest super dodalem: czy ktos wie jak rozebrac gorna czesc broni tak zeby wyjac obie sprezyny i dosc do komory hop up? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts