jos Posted July 13, 2006 Report Share Posted July 13, 2006 planuje moja sprezynowa MP5 obdażyc dłuższą od stockowej o 20 cm lufą (nadmiar oczywsicie pod "tlumikiem"). czy nie wywola to komplikacji ze stałym HU, tak ze np. kulki beda lataly gdzie chciały? o ile moze sie zwiekszyc zasieg? czy po pozniejszym wstawieniu mocniejszej sprezyny nadal nie bedzie zadnych komplikacji? w ogole czy ktos juz robil takie przrobki tego konkretnego modelu? uuh ale tych pytań natrzaskałem Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted July 13, 2006 Report Share Posted July 13, 2006 A cylinder spręży odpowiednią ilość powietrza? Zasięg Ci się może jedynie zmniejszyć jeśli powietrza będzie za mało i kulka w końcówce lufy będzie hamowała. Po zamontowaniu silniejszej sprężyny należałoby wyregulować Hop-Up bo kulki będzie podrywać do góry. Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
jos Posted July 14, 2006 Author Report Share Posted July 14, 2006 w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak obliczyć objetosc powietrza w cylindrze i porownac z objetoscia w dluzszej lufie. EDIT: po wstepnych obliczeniach wyszlo ze objetosc cylindra to okolo 29cm szesciennych, a objetosc 40 centymetrowej rurki (czyli po "przedluzeniu" standardowej o topicowe 20 cm) wynosi 11cm szesciennych. mam nadzieje ze nie ma teraz zadnych przeciwwskazan. Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 Juz probowalem cos takiego ze swoja stara mp5 ;) maks lufa, przy ktorej bylo optymalnie miala 35cm i srednice 6,05mm zasieg sie znaczaco nie powiekszyl, skupienie bylo lepsze aha, i uzywalem wtedy sprezyny nie stockowej tylko wstawionej od spas12 ;) plus podkladki o lacznej grubosci 3-4mm ;) Quote Link to post Share on other sites
jos Posted July 15, 2006 Author Report Share Posted July 15, 2006 teraz mam w stockowej sprezynie podkladke o grubosci 1cm i jeszcze mu malo ;) przynajmniej wyeliminowalem denerwujący brzdęk. czyli wychodzi ze oplaca sie wstawic te lufe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts