Jackson44 Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Witam Mam mały problem- tak jak w temacie - tłok w M6 Black Eagle nie wchodzi wystarczająco do komory Hop-Up: W efekcie osiągi słabną ( powietrze ucieka bokiem ) , nawet po ' teflon fixie ' osiągi mnie nie zadowalają, bez niego kulki 0,25g latały na maks 30m. Czy jast jakiś sposób aby doprowadzić mój karabin do porządku ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Buczek Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 moze pomyliles srubki i dluzsza na sile wkreciles do sredniej tym samym robiac wyzlobienie w cylindrze ktore hamuje tlok?? Quote Link to post Share on other sites
Jackson44 Posted August 3, 2006 Author Report Share Posted August 3, 2006 Napewno nie pomyliłem. Wszystko jest tak jak powinno być, tylko ten tłok mnie denerwuje. Po strzale wchodzi bardziej w tą gumkę, czyli coś musi powodować to że nie chce wleźć przed strzałem :? Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 W ostateczeczności wentyl na dyszę........ ew. jeśli rozbierałeś komorę to może coś nie tak jest złożone ? Quote Link to post Share on other sites
Jackson44 Posted August 4, 2006 Author Report Share Posted August 4, 2006 A wentyl się nie zsunie? Próbowałem z taśmą teflonową i się zdzierała. Komora jest 100% dobrze złożona, na razie jakoś sobię radzę: na gumkę, centralnie przed BAXEM dałem trochę taśmy tef., więc jest TROCHĘ większy ścisk i mniej powietrza ucieka. Gdy było więcej tej taśmy, na BAXIE ustawionym na NORMAL kulki 0,25podrywało do góry, więc zdjełem to i dałem mniej. Narazie jakoś chodzi, czekam na więcej rad. Quote Link to post Share on other sites
big shit Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Ja mam inny problem z m6.. nie chce robić nowego tematu bo już ich jest ze 100 o samej m6. No ale do rzeczy. W moim m6 tłok nie dochodzi do końca cylindra ... niewiem czy tak ma być czy to wada ?? wydaje mi sie ze m6 strasznie cicho strzela (powód to właśnie ten tłok). I jeszcze jedno. Jak patrzylem do lufy to gumka od baxu jest strasznie nisko i jak reguluje to nic sie nie rusza a jednak strzelajac i regulujac widać róznice... Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły co do repairu tego to bardzo proszę o pomoc ... zasięg maxs 35 m :/ to bardzo mało bo ta m6 nawet na pudełku ma napisane 58 jestem strasznie niezadowolony ... POMOCY Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Jak patrzylem do lufy to gumka od baxu jest strasznie nisko i jak reguluje to nic sie nie rusza a jednak strzelajac i regulujac widać róznice... Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły co do repairu tego to bardzo proszę o pomoc ... zasięg maxs 35 m :/ to bardzo mało bo ta m6 nawet na pudełku ma napisane 58 jestem strasznie niezadowolony ... POMOCY to nie gumka od baxa a pierdolnik przy3mujący qlkę -wyluzuj- podnies go a zobaczysz jak B pracuje Quote Link to post Share on other sites
big shit Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 no dobra ale to mi raczej nie pomogło :P:P co mam zrobić z tym tłokiem ?? Cylinder nie jest wgnieciony nigdzie .... :/ może smarowanie coś da chociaż wątpie jak dociskanie tłoka nic nie daje :/ ... Quote Link to post Share on other sites
Jackson44 Posted August 12, 2006 Author Report Share Posted August 12, 2006 Wrzuć fotki, to obejrzę, pomogę 8) Nareszcie naprawiłem swoją pukawkę i osiągnełem zasięg >60m :twisted: Po teflon fixie rzecz jasna Quote Link to post Share on other sites
big shit Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 nie mam fotek akurat ale już wszystko gra : )) smarowanie wystarczyło i też mam 60 m :D:D :P a opisz o co chodzi z teflon fixem ?? :P jak to uszczelinć i czym ?? Quote Link to post Share on other sites
Manius Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Jackson co dokładnie robiłeś? Poprawiłeś coś z tym tłokiem? Quote Link to post Share on other sites
Jackson44 Posted August 13, 2006 Author Report Share Posted August 13, 2006 Ja z tłokiem nic nie robiłem, wyjęłem plastikową podkładkę między lufą zewnętrzną a resztą mechanizu, przez co tłok musi bardziej wchodzić do komory :D To tego smarowanie, teflon fix i jakoś jedzie... Wcześniej zdarzały się takie strzały "TORPEDY", gdzie sciągało się gości z 70m, teraz tak nei ma :? Dziwny ten karabin ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts