Mateusz8 Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Chciałbym stunningować R6 Well. Napisałem maila do Taiwangun.com bo w opisie tego R6 pisało że można wymienić samą spręzynę i osiągi wzrosną do ok 330fps. Odpisali że oprócz sprężyny którą trzeba wymienić na Guarder 100 trzeba też dać: -palec sprężyny SRC -łożyska ślizgowe SRC -kierunkową glowica tłoka CA I czy w takim wypadku zamiast sprężyny Guarder 100 można dać np. Guarder 110 albo jeszcze mocniejszą? I gdyby się dało mocniejszą to czy trzeba by wymienić akumlator?? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Nie moznaby. Skoro tak napisali to sie ich sluchaj. Podejrzewam ze przy wymienia sprezyny na mocneijsza czekalaby Cie jeszcze wymiana akumulatora, silnika, pewnie szkieletu GearBox'a oraz tloka. Quote Link to post Share on other sites
Mateusz8 Posted August 3, 2006 Author Report Share Posted August 3, 2006 Czyli 330fps wystarczy :) Czy to jest dobry wynik jak na AEG? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Jak na poczatkuajcego jest t owynik wysmienity. Osobiscie uwazam, ze wykraczanie powyzej 370 fps w AEG'u, ktory nie jest uzywany jako snajperka, to juz powiekszanie sobie wacka... Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 A ja mam pytanie z innej beczki 250 fps mi wystarczy ale chciałbym mieć zwiększonego rof'a czy zamontowanie baterii 9.6v albo i nawet 10.8v przy reszcie stockowych części znacznie zwiększy szybkostrzelność czy może r6 rozsypie się przy pierwszej serii ? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz8 Posted August 3, 2006 Author Report Share Posted August 3, 2006 A czy szybkostrzelność bardzo spadnie jak wymienię tą sprężynę? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Generalnie warto wymienic AKKU. Spadnie, a czy znacznie to kwestia subiektywna... @wurst - nie pakowalbym do stockowego WELL'a 9,6 V a co dopiero 10,8 V! Wymien glowice tloka, bo przy zwiekszonym napieciu ten kawalek taniego plastiku strzeli pierwszy... Quote Link to post Share on other sites
Mateusz8 Posted August 3, 2006 Author Report Share Posted August 3, 2006 A na jaki akumlator warto wymienić?? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 9,6 Sanyo lub KAN. A konkretna pojemnosc juz znajdz sobie sam -> www.asgshop.pl Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Jak zamontuje zółtą głowice tłoka z mg,wzmocnioną prowadnice i batke 9,6 to nic się nie posypie od razu ? Czy coś jeszcze wypadałoby wymienić? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Zmien kable wyjdzie na to samo a zaoszczędzisz :) w modelarskim masz jakies dobre + kilka wtyczek i git Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Chciałbym już mieć podstawe jakby mi się zachciało wstawiać 120 pdi :P Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Mocniejszej srpezyny nie wytrzyma standardowy palec (prowadnica sprezyny) - wiec jesli chcesz "na zapas" to i to trzeba by wymienic... Quote Link to post Share on other sites
bun Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Uważacie, że jeden z zestawów full tune up kit z np. asgshopu byłby dobrym rozwiązaniem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts