Hondo Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 kupilem M15A4 RIS dzien temu wystrzelilem calego hi-capa i wszystko bylo wporzadku na nastepny dzien poszedlem na strzelanke zagralem 2 tury i nagle moj AEG przestal reagowac naciskalem spust na semi i na auto i nic rozebralem RIS'a i sprawdzilem czy cos ze stykami sie nie stalo poruszalem troche kabelkami i zaczelo dzialac szkoda tylko ze na 5 stzralow i znowu to samo potem sie skapnelem ze przyczyna jest czarny kabel w miescu gdzie wkladam maga jesli nim troszke poruszam strzela ale jezeli wsadze magazynek to 2 stzraly i znowu giwerka umiera co mam zrobic HELP !!!!!!! prosze Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 8O 8O Po co ta zabawa z kabelkami ?? A bateria ?. Moze jest poprostu rozladowana. Naladuj ją i dopiero spróbuj. Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 hmm fabrycznnie montowane bezpieczniki w Ca są do dupy w mojej SPC poszedł po tzrech strzałach i kumplowi też ,ale jeżeli mówisz że czasem strzela to nie wiem...kable też nie są dobre bo mi w kolbie się połąmały i muszę kombinować by stykały Link to post Share on other sites
runer11 Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 Naładuje jeszcze raz baterię.Powiedz wogóle jaką masz Bakterię? Link to post Share on other sites
Hondo Posted August 5, 2006 Author Report Share Posted August 5, 2006 9,6V 1400 MAh ale nie chodzi o bezpiecznik porostu tak jak mowisz te kabelki sa jakby polamane lekko i nieraz zaskakuja. Jade do nich do sklepu zeby mi to zrobilu na gwarancji AHA WAZNA SPRAWA bo tam gdzie sie wklada maga to jest plomba i ja chcialem tam przy tych kjabelkach izolka je jakos podczepic i mi sie izolkaa do plomby przykleila i oderwalo sie gdzies tak 1/3 plomby tzn widac ze ta byla ale napis zerwalo jest tylko takie biale myslicie ze mi uznaja gwarancje jezeli im wytlumacze jak to sie stalo ? Link to post Share on other sites
PeePee Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 wątpie... bo to wymarzona okazja dla sklepu żeby zaoszczędzic troche na naprawie gwarancyjnej... Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 to wina kabli...podłącz batke i jakby rozprostuj kabel i spróbj strzelić Link to post Share on other sites
stiff Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Sami experci - to nie jest kwestia silnika - skoro piszesz że jak poruszysz kablem to działa to znaczy że bezpiecznik jest ok, silnik ok i cała reszta też a ty masz po prostu przecięta izolacje na kablu w miejscu o którym piszesz i masz przebicie na metal body - swoja drogą to przecięte kable w CA to częsta sprawa bo ich izolacja jest sztywna i ch.. warta. Jeśli juz rozbierzesz karabin to obejzyj kabelki czy nie masz podobnych pęknięć izolacji w innych miejscach. Link to post Share on other sites
upaupa Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 proponuje rozebrac calego GBjak juz plomba poszla je paść i wymienic okablowanie na dobre kabelki modelarskie. Troszke zabawy z lutownica, ale warto. Link to post Share on other sites
Hondo Posted August 8, 2006 Author Report Share Posted August 8, 2006 spoko juz zrobilem okazalo sie ze kabel od silnika siw wyczepil hehehe ;] Link to post Share on other sites
Recommended Posts