Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam małe pytanko poniewaz uwielbiam armie brytyjską chciałbym się dowiedzieć gdzie kupić oporządzenie Mark 58 jak jest taki polski sklep to PROSZĘ o podanie linka jak jest to sklep za granicą ...TEZ PODAWAĆ :F a dokładniej chodzi mi o ładownice, szelki, pas, chlebak itp. itd etc xD :twisted:

Posted

Yyy...

>*<

Pattern '58.

Miałam doświadczenie z TYM oporządzeniem i powiem Ci, że nawet jak na funty na ebayu możesz kupić całkiem tanio [przeważnie '58 są po 7 funtów].

W Polsce nie widziałam nigdy nawet zakichanego paska od oporzadzenia do kupna.

Skoro się tak napaliłeś na pattern '58, to nawet niezły wybór...chociaż. Trochę "waży" samo w sobie. Day Sack [pleack] to jeden wielki niewypał - mała pojemność, nieporęczny i gdy jest przypięty do reszty oporządzenia - to morduje Ci ramiona - choćbyś miał w plecaku tylko śpiwór i trampki! Day Sack nadaje się tylko jak poduszka do spania w terenie. I czasem jako coś miękkiego do siadania.

Jeśli sobie w pattern 58 wszystko dobrze nie wyregulujesz, to Cie wykończy. Poza tym ma strasznie skomplikowany ststem doczepiania czegokolwiek...

Szelki bardzo wygodne, ładownice wielkie jak na manierkę i fajnie trzyma się w nich...dłonie, albo np. śmieci czy butelkę z piciem. Magayznek też gdzieś się tam upchnie :P

Sięganie po manierkę niewygodne. Sięgnięcie do tylnich kieszeni oporządzenia jest niemożliwe.

Tzw. "pokrowiec na pelerynę" nadaje się do przenoszenia poncho [całkiem wygodne!]. Jeśli tego nie przenosisz - jest bezużytecznym kawałem materialu.

Na ebayu nie są aż tak straszne ceny, tylko najbardziej zabijają mnie koszty przesyłki :evil:

>*<

Posted

oooo taaaak :twisted: thx a linka xD mam siostrzyczke w angli więc przesyłka do niej taka droga nie będzie :F ale z góry THX 4 U !!!!! :F

Po co tyle tych THX, wykrzyknikow i emotow?