AvA Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 W jaki sposób można go ztuningować i czym? (prosił bym o linki)Chodzi mi o wygląd zewnętrzny i cześci do wewnątrz które poprawią jego osiągi Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 ekchm wygląd wewnetrzny? :F @ down nie widziesz ze zedytowal i sie nie przyznał ;> Quote Link to post Share on other sites
Ziemniok Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 umiesz czytać? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Wyjaśnienie dla ziemniaka: Ava na poczatku miał napisane: W jaki sposób można go ztuningować i czym? (prosił bym o linki)Chodzi mi o wygląd zewnętrzny i i wewnętrzny....(coś takiego) a Hellmans nie miał co robic to się przyczepił :evil: Żeby nie było OT : Do konca nie wiem jak jest zbudowany ten karabinek , ale domyslam się ,zę możesz uczelnic dysze, ew. dopasowac jakaś z Aega i wstaw sobie mocniejsza sprężynę(nie wiem czy mozna do tego wstawić spręzynę ,czy się plastik nie posypie) .Nastepnie mozesz wstawić precyzyjną lufę (np. z Castoramy lub Obi) i powinno to wszysko przychylić się do celnosci i zasiegu . ps. nie miałem tego w rękach wiec pisze w ciemno , ale raczej powinno się zgadzać :wink: Quote Link to post Share on other sites
AvA Posted August 22, 2006 Author Report Share Posted August 22, 2006 a mógł byś dać link do jakiejś sprężyny???bo ja się zbytnio na tym nieznam Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Prawde mówiac nie mam najmniejszego pojęcia czy do karabinków sprężynowych wchodza spreżyny z AEG-a ale jak cos to w kazdym sklepie z asg znajdziesz spreżyny do aega. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Diablo- dlatego wiec chyba nie ma co dawać rad. W sprezynach dysze są z zasady połączone z cylindrem. Sprężyny od aegow wchodza, ale trzeba dobrać długościowo taką samą. Jeśli nikt wczesniej nie probowal w tym AK wstawiac mocniejszej sprężyny to radze nie próbować. ew. możesz sprawdzić czy "środek" jest metalowy i ryzykować. I co się tak na te "prec lufy" z obi i castoramy uparłeś? ;) Bez dobrej suwmiarki nie zmierzysz średnicy tej lufy. A nawet jeśli już zmierzysz to nie wiesz co jest w środku. czy jest równa na całej długości/nie jest krzywa itp. AvA - jeśli nie wiesz nawet gdzie można dostać sprężyne to lepiej się najpierw doinformuj poczytaj o tuningu a potem się za to bierz. Quote Link to post Share on other sites
AvA Posted August 23, 2006 Author Report Share Posted August 23, 2006 gdzie dostać wiem ale niewiem jaka będzie odpowiednia Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 AvA - do mp5a3 szło wsadzić pdi150 sprobuj wsadzić coś około PDI130 / M100 Quote Link to post Share on other sites
mr-feta Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 miałemm takie cudo i pod żadnym pozorem nie wstawiaj mocniejszej sprężyny!!!! ja wstawiłem z m16 tej samej marki i mi tłocek sie rozsypał po kilku strzałach Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts