Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Specna Arms H-03 "szybka" wymiana sprężyny

Recommended Posts

Cześć wszystkim,
czuję się zrobiony w konia :) Posiadam od lat replikę HK416 Specna Arms H-03 i chciałem zmienić sprężynę na słabszą. Z karabinka dawno nie strzelałem, mam okazję wznowić przygodę z ASG, ale strzelanka CQB więc trzeba zejść z FPSami.

Karabinek ma dołączoną drugą sprężynę, na pudełku jak byk system SAEC. No to dobra, lecimy. Pomijam już to że namordowałem się z przytrzaśniętym przewodem w prowadnicy kolby, przez co blaszka przylegająca do korpusu nie mogła wyjść. Udało się finalnie, kabelek zabezpieczyłem izolacją bo lekko przełamany był. Udało się również dojść do tego że kolba jest na śrubkę a nie przekręcana o 45 stopni.

Ale teraz patrzę co dalej - gdzie tu wyjąć sprężynę... Tu nie ma żadnego SAEC i muszę wyjmować cały gearbox? Da radę to ogarnąć jak nie robiłem tego nigdy? Tutaj foty - może jednak jest jakiś myk gdzie da się to szybko wyjąć i jest tu jakakolwiek szybka wymiana sprężyny. Karabinek i tak już w częściach mocno, a rozkładanie silniczka wzbudza we mnie pewne obawy :D

Także pytanie wsm takie - tu żadnego SAEC nie ma? Poniżej fotki

full.jpg

kolba.jpg

po zdjęciu kolby.jpg