cinus1 Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Mam pytanie takie samo jak w temacie?:Jak najlepiej ulepszyć mp5a5 firmy well :?: Quote Link to post Share on other sites
_Garfield_ Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Ulepszyć w jakim sensie? wyciszyć, zwiększyć moc czy zwiększyć szybkostrzelność? Jeżeli wyciszyć to zestaw cichej głowicy tłoka i cylindra+ dobry tłumik+ pożądne nasmarowanie zębatek. Jeżeli zwiększyć moc to zależy do ilu FPS. Jeśli chcesz do ok. 360-370 fps to możesz zrobić tak: sprężyna CA 160% lub PDI140 + nowe zębatki (np. Torque Up z CA). Do tego dysza gazoszczelna, lufa precyzyjna i już masz koło 380-390 fps. A jeżeli chcesz zwiększyć ROF to mocniejsza batka i ewentualnie silnik- ja bym nie radził do stocka wsadzać 9,6V- bałbym sie o części Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Jak kazdego WELL'a... Lozyskowana metalwoa prowadnica, glowica tloka CA stockowa i sprezyna PDI130%. Bedzie dzialac, 330 fps. Do MP5 wieciej Ci nie trzeba, nie musisz wymieniac baterii. Tyle. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 Kumplowi fabryczna bateria nie ciagnela 130PDI, wymienil te czesci ktore wypisales, za to drugiemu. To jest wlasnie kolejna roznica pomiedzy TM a Well'em, ale temat nie o tym. Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 A jak mozna osiągnąć większą moc nie skracając żywotności repliki?? :?: Pozdrawiam Spirit Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 Lufa precyzyjna lub uszczelniona dysza lub silikonowa gumka hop-up lub replik Classic Army Im wiecej naraz z wpoyzszej listy tym lepiej... Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 do mojej zostalo wlozone FTK hurricane m100 + silikonowa gumka guardera. Mam ponoc 300fps na 0,2. Na kulkach extreme precision 0,28 przy hu na maksymalnym ustawieniu po 25m kulka leci w kosmos. na 1/2 jeszcze ja kreci za wysoko. na 1/3 jest ok (lot w miare prosty) i opada na mierzonych ok 45m. Skutecznie mozna strzelac na 35-40m. Niestety brak mi precyzyjnej lufy do tego kulki 0,2 sa za bardzo podkrecane w gore nawet na minimalnym ustawieniu HU, musze czekac az troche sie zetrze. Generalnie jestem BARDZO zadowolony (upgrade robil mi asgshop.pl), trudno powiedziec jednak jak dlugo replika pozyje (narazie 2,5k BBs). Strzelam 0,25 guarderami oraz 0,28 extreme precision. Niestety oryginalna bateria wystrzeli max 10 BBs i pada. Musialem dokupic baterie na Intelectach (8,4v 1400mah), teraz jest idealnie. Wiekszej baterie balbym sie wlozyc. Zasieg napewno duzo lepszy i kulka leci znacznie szybciej niz w stockowym AK47 cymy (moj brat ma ten karabin). Cale upgrade 200zl FTK + 30zl HU + 90zl bateria + 20zl przesylka = 340. W asgshop.pl mowili ze replika powinna przynajmniej z pol roku pochodzic ;) i jestem sklonny im uwierzyc. PMa kupilem za niecale 300zl i kupujac go nie mialem zielonego pojecia o istnieniu firm jak CA czy G&G :P aha mam problem taki ze na semi kulki sa popierane idealnie natomiast na auto zdazaja sie "puste" strzaly :/ Niestety welle pewnie tak juz maja... natomiast mam problemy z podawaniem nawet na semi kulek P&J. Uzywam hi-capa CA, low-capa CA, mid-capa i real-capa STAR Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts