celtic12 Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 mam pytanie czy jak zakupite ta m4 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=127022413 to jest możliwe ze szybko przestanie strzelac,zacinac sie lub cos innego Quote Link to post Share on other sites
Karczownik ZW Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Możliwe jest w takich wypadkach wszystko. Często żywotność zależy od szczęścia, bo np. trafisz dobrze zrobiony model. Ale tak czy tak ryzyko spore. ps. (te gratisowe kulki to można odrazu wy........ hm hm wiesz co) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
celtic12 Posted September 21, 2006 Author Report Share Posted September 21, 2006 czemu odrazu wywalic a jakimi powinienem strzelac / Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 pare info nt. tej "repliki" zasieg 30m to zasieg MAKSYMALNY zapewne. Skuteczny nie wiecej niz 15-20m super ekstra drogie kulki paintball mozesz wywali z wielu powodow. Latwo sie blokuja w lufie, nie rozbijaja sie czesto, lataja gdzie chca i pekaja w gearboxie. Wszystko to jest plastik (lacznie z gearboxem czyli trybami i wogole wszystkim), a wiec wtrzymalosc zaleznie od trafionego egzemplarza to od tygodnia do paru miesiecy (zaleznie od tego jak mocno bedziesz eksploatowal replike). pozdrawiam Rzufik Quote Link to post Share on other sites
celtic12 Posted September 21, 2006 Author Report Share Posted September 21, 2006 a kulki bezszwowe 0.6 mm nie beda latac gdzie chca i pekac w gearboxem ? Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 bezszwowe 6mm powinny dzialac jesli naprawde beda BEZSZWOWE bo na allegro mozna kupic takie a jednak maja slad po zlewie a na dodatek czasami sa jajowate... z tanszych BBs warto kupic te z www.taiwangun.com (P&J jesli sie nie myle), a tak poza tym to jakies markowe np. Blaster, Gold fire, Excell itp. kulki spotykasz w roznych wagach: 0,12; 0,18; 0,20; 0,23; 0,25 itp do tej repliki uzywaj 0,12 Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 pare info nt. tej "repliki" zasieg 30m to zasieg MAKSYMALNY zapewne. Skuteczny nie wiecej niz 15-20m super ekstra drogie kulki paintball mozesz wywali z wielu powodow. Latwo sie blokuja w lufie, nie rozbijaja sie czesto, lataja gdzie chca i pekaja w gearboxie.Wszystko to jest plastik (lacznie z gearboxem czyli trybami i wogole wszystkim), a wiec wtrzymalosc zaleznie od trafionego egzemplarza to od tygodnia do paru miesiecy (zaleznie od tego jak mocno bedziesz eksploatowal replike). pozdrawiam Rzufik to kulki wchodzą do GB? :lol: Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 0.6 mm raczej na pewno będą latać jak chcą :wink: jak już to 6mm i kupuj tylko kulki w miarę sprawdzone, np. GoldFire (dość tanie a niezłe) Zasięg 30m to jak jesteś silny i rzucisz tym "karabinkiem". Bo jak chcesz strzelać to zasięg skuteczny = 2m, a całkowity 10. "Kulki paintball" pękają w magazynku albo w lufie. Podsumowując ta replika się nadaje tylko na ścianę.. A może i nawet nie bo jak się urwie zaczep pasa... :lol: Celitc: Tak w ogóle to chyba trochę młody jesteś (jeśli dobrze zgaduje że 12 w nicku to znaczy, że masz 12 lat ;) ), wtedy radziłbym trochę poczekać z ASG. W każdym razie jak chcesz wydać te 140pln to kup sobie pistolet CyberGuna, będziesz jeszcze miał na okulary i jakieś kulki np. małą paczkę Goldfire`ów właśnie albo Gunfire`ów (do stockowej - fabrycznej - lufy mogą być) Ale najlepsze na koniec Latwo sie blokuja w lufie, nie rozbijaja sie czesto, lataja gdzie chca i pekaja w gearboxie. Wiesz w ogóle jak działa gearbox? :ściana: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 _Johny_ odstosunkuj sie ode mnie. Wiadomo ze pekaja albo w lufie albo w komorze hu albo w magu. A napisalem jak napisalem, czasami mysle ze w pracy nie powinienem patrzec na wmasg.pl bo malo czasu jest i jednym okiem tylko patrze... a tak wogole podejrzewasz ze ma 12 lat i jeszcze mu polecasz bron ktora jest na tyle silna (CG moze jeszcze od HPA co?) ze moze mu niezle kuku zrobic... gratulacje co do gunfireow albo miales jakies lepsze albo nie wiem co, sam mialem 0,20 0,23 0,25 i 0,18... na stockowej lufie cymy i well'a lataja tragicznie... Quote Link to post Share on other sites
celtic12 Posted September 21, 2006 Author Report Share Posted September 21, 2006 12-bo mam taki numer w dzienniku a mam 16 lat 8) Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 No chodziło mi o sformułowanie "kulki pękają w gearboxie" ;) Napisałem również, że jeśli ma 12 lat (zgaduje) to powinien poczekać z ASG. Co do gunfire, to ja miałem 0,2. Latały przeciętnie ale dało się wytrzymać (lufa stock CA) P.S. Celtic, Nie kupuj tego M4, to tandeta jest. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
celtic12 Posted September 21, 2006 Author Report Share Posted September 21, 2006 a jaką wy radzicie mi replike karabinu elektrycznego zeby kulki dobrze latały :arrow: (podajcie link) Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 łejery to takie przejezyczenie :P do 135 nie wydaje mi sie zebys nawet plasticzaka kupil strzelajacego "jakotako". Kiedys ktos pisal ze z tych plastikowych cudeniem jedynym wyborem (ale nie oznacza ze dobrym bo plastigowy GB to nie GB :P ) sa Steyr Aug i XM8 od Both elephant (chyba?) Steyr'a juz dawno nie widzialem a ten XM8 choc zadko komu sie podoba jest na alledrogo Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 jery to takie przejezyczenie Razz kk, rozgrzeszam :F <joke> a jaką wy radzicie mi replike karabinu elektrycznego zeby kulki dobrze latały Arrow (podajcie link Jeśli chcesz mieć koniecznie elektryka, ale nie jakieś gówno to musisz wydać przynajmniej 400-450 zł. Bo te 'AEGi' za 130 zł, to mogą być między sobą lepsze lub gorsze ale ogólnie są bardzo słabej jakości. Wierz mi, będziesz żałował jeśli "to" kupisz. Jak pisałem wyżej, za ok 140zł to najlepiej jakąś klamke Tokyo Marui z www.specshop.pl albo CyberGuna z www.military.pl Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
celtic12 Posted September 21, 2006 Author Report Share Posted September 21, 2006 a wy z co używacie Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Teraz mam AEG MP5 TLF CA ale to już trochęwięcej kosztuje niż 450zł. A wcześniej miałem springa MP5A3 Marui (za 150zł wyrwiesz z komisu) i moge z czystym sumieniem polecić Quote Link to post Share on other sites
Guest ELiTE HUNTER Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 celtic12 Kolega ma To ... i powiem szczerze ze to az takie gówno nie jest , choc napewno na walki z STTI czy CA to szans niema ale na poczatek jest super ... a o dziwo jest fajnie zbudowany choć plastikowy (wytrzymały dość) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts