Gumian Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Witam, mam ostatnio następujący problem. Po wystrzeleniu ostatniej kulki z maga lub po oddaniu suchego strzału zamek w mojej replice nie pozostaje w pozycji tylnej. Czasami tak, lecz najczęściej odskakuje z powrotem, gotowy do nastepnego strzału. Wymieniłem już butlę z gazem na nową. Problem nadal występuje. P.S. Guna po każdej strzelance czyszcze i smaruje. Problem występuje w obu magach jakie posiadam. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Witam. Nie wiem czy to coś pomoże ale u mojego kumpla w glocku KWA występuje podobny problem... powodem jest odłamany kawałek zamka przy zaczepie, który blokuje zamek w tylniej pozycji. Obejrzyj dokładnie zamek jeżeli to nie to to przynajmniej strałem się pomóc ;) Pozdrawiam edit. chodzi mi dokładnie o zewnętrzną część zamka przy dźwigni którą zabezpieczasz zamek w tylniej pozycji Quote Link to post Share on other sites
Gumian Posted September 25, 2006 Author Report Share Posted September 25, 2006 Dzięki, ale to chyba nie to. :( Wszystko w środku obejrzałem, żaden metal ani zaczep nie jest połamany. Chyba że podałbyś dokładną lokalizację tego elementu :) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Momencik. O ile się orientuję, podajnik w magazynku współpracuje z dźwignią zwalniacza zamka - unosi ją, gdy nie ma juz kulek w magazynku. Na dźwigni jest ząb wchodzący w wycięcie w zamku i to on powoduje, że zamek zostaje w tylnym położeniu. Obejrzyj więc dokładnie magazynki i wspomnianą dźwignię. Może ząbek się stępił, albo podajnik nie styka się z dźwignią? Moje 0,02$ Quote Link to post Share on other sites
Gumian Posted September 25, 2006 Author Report Share Posted September 25, 2006 Problem rozwiązany. Faktycznie, winny był ząbek w magazynku, który współpracował z ząbkiem na dźwigni blokady zamka. Trzeba było przesmarować szczelinę, w której siedzi ten ząbeczek w magazynku. Tą część żadko samorowałem, fakt. Dzięki Okruch :D Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Hmm... cała przyjemność po mojej stronie... :-) Biorąc pod uwagę, że w życiu nie miałem gaziaka w łapie dłużej niż 3 minuty - pomoc w naprawie to faktycznie osiągnięcie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts