Bubi Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Witam mam pytanie. Mam odkupionego mp5 wella i gdy wycialgem silnik i go wlozylem ponownie czuć ,że próbuje kręcic ale nie ma sily zrobić pełnego obrotu. Bateria jest naładowana. co się dzieje? Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Możesz miec naciągnietą sprężyne- pożycz od kogoś silniejszą powinno przeciągnąć Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Może kable na odwrót przyczepiłeś ? :wink: Albo j/w sprawdź czy tłok nie jest naciągnięty,zobacz czy silnik wyjęty z body kręci się bez obciążenia Jak nic nie pomoże to odkręć pokrywe silnika i wepchnij silnik do końca ręką i zobacz czy wtedy strzela,ja tak miałem w R6 wella - metalowa pokrywa powodowała zwarcie Quote Link to post Share on other sites
kadzio Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 a może byś sprawdził szczotki w silniku utrata mocy to typowy objaw zużytych szczoteczek Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted September 26, 2006 Author Report Share Posted September 26, 2006 hmmm obróciłem silnik o 180 stopni i dziala nie rozumiem bo przecież ustawienie wszystko jest takiem same obojętnie czy w ta czy w tą ale działa:D ok dzieki za fatyge chłopcy. Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 To pewnie źle wyregulowany był/jest Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Tak jak mowil poprzednik, na pokrywie raczki masz srubke do regulacji silnika. Regulowanie to nie jest taka prosta sprawa, a jak cos zle zrobisz mozesz zmielic zebatke. Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts