Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Siema, 

Po przewertowaniu szukajki zdziwiony faktem że nie znalazłem za dużo postanawiam wrzucić temat.

Generalnie wracam do strzelanek, nie jestem całkiem aktualny z obecną "technologią" w airsofcie także liczę że ktoś mnie nakieruje.

Na chwilę obecną wybór trafia na m110 (tą długą wersje nie carabine).

-Założenia: Wstawić HPA, podmianka komory hopup, precka PDI 6,01(?) , wyjście węża z tyłu zamiast z chwytu pistoletowego.

1. Gearbox - Wewnątrz siedzi zwykła v2 z tego co czytałem ale z jakimś skrótem - chyba od ich jakiegoś mosfeta. - czy to nie będzie jakiś problem dla sterownika od hpa? Lub trzeba będzie wkładać jakies specjalne dysze?

2. Komora HU - czy tam jest standardowa komora hu? czy jakieś wydziwianie ichniejsze? Zastanawia mnie to ze względu na fakt że magazynki wylot kulek mają kawałek od krańca maga (nie jak standardowych m4 gdzie jest prawie na równi z krańcem maga).

3. Jak wygląda sprawa z HPA do tego? Bo chyba dysza powinna być dedykowana? czy jest to kompletny standard m4? 

4. Czy są jakieś problemy z nieosiowością jak ma to miejsce często w chińczykach? (było to częste gdzie było ledwozauważalne odhylenie ale powodowało nieszczelności.

5. Tuning po za gb: jeśli hu jest standardowe to jaka komora jest obecnie topką - w sensie co najlepiej współgra z tym karabinem? wszyscy wiemy że tak jak w przypadku gumek HU - w jednym działa miodzio w drugim jak gówno.

6. Który system hpa wybrać? co najlepiej podchodzi (pojedyńcze strzały około 550fps.

///Już trochę po za tematem\\\

7. Czy może zamiast pakowania się w aresa który swoje kosztuje a zostanie z niego praktycznie sam korpus - nie ma na rynku też jakiegoś SR25/M110 ewentualnie m14 EBR które będzie bliżej jakiś standardów? M14 G&G było chyba dość dobrze zrobione ale nie wiem czy jest to gdzieś jeszcze do dostania? 

Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi.