Bestia Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Witam. Moje g36 TM na singlu strzela po 2 kulki. Tzn. jeden strzal jest pusty, a przy nastepnym leca dwie kulki. Jest to bardzo uciazliwe :? Mam wymienione czesci stockowe na: -precka 509mm SYSTEMA -silikonowa gumka HU SYSTEMA + pierscien -nowa komora HU CA -uszczelniona dysza SYSTEMA -uszczelniona glowica cylindra HURRICANE -wzmocniony, poliwęglanowy tłok GUARDER -łożyskowana, poliwęglanowa głowica tłoka GUARDER -sprezyna głowna M110 GUARDER -prowadnica sprezyny łozyskowana HURRICANE ogolnie juz mi sie koncza pomysly co to moze byc?? Dodam, ze AEG ma juz 3 lata. Zastanawiam sie czy jest to mozliwe,ze wytarl sie popychacz dyszy w miejscu kontaktu z zebatka tlokowa?? Jak mam wyjete GB i strzele na sucho pare razy na singlu to wydaje mi sie,ze dysza nie chodzi zawsze tak samo. Tak jakby czasami nie cofala sie do konca. (dysza nasmarowana silikonem) prosze o pomoc w tej sprawie. kontakt albo na priv albo gg 4859005. z gory dzieki za pomoc. ps. prosze adminow o niekasowanie tego tematu lub udzielenie mi pomocy. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Rozłóż i złóż jeszcze raz hopup - może gumka źle się ułożyła. Wymień listwę popychacza. Jeżeli to nie pomoże winna może być komora hopup. Spróbuj także, czy na stockowej dyszy jest ten sam efekt. Quote Link to post Share on other sites
turntablized Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 To samo było u mnie, po rezebraniu GB i wnikliwym śledztwie okazało się że winę ponosi jednak magazynek. Zjawisko to pojawiało się kiedy w magu było powyżej 40 BB . Po rozebraniu magazynka i jego przeczyszczeniu i smarowaniu wszystko zaczeło działać jak powinno. Ale to nie wyeliminowało problemu całkowicie. W moim GB popychacz też był notabene wytarty ale to chyba normalne skoro była to wówczas nowiutka replika ( CA36 ) o przebiegu jednego Hi-capa. Jeśli u ciebie zjawisko to także ma miejsce tylko przy dużej ilosci kulek w magu pewnie masz taki sam problem. Czy też może za każdym razem niezleżnie od ilości BB wypluwa ci po dwie na singlu ? Quote Link to post Share on other sites
mant3z Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 (g36cTM/stock) u mnie pojawił się ten problem jak pierwszy raz zastosowałem kulki GoldFire .25, po wnikliwych obserwacjach okazalo się że owe kulki posiadały malutkie 'sutki' (wadliwa seria lub wogóle to jakiś shitex), załadowałem do maga kulki TMarui .25 i problem zniknął. Quote Link to post Share on other sites
Grolshek Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 U mnie ten sam problem na Guarderach... Zmiana na Blastery i problem z glowy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts