Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

problem z g36 TM

Recommended Posts

Witam.

Moje g36 TM na singlu strzela po 2 kulki. Tzn. jeden strzal jest pusty, a przy nastepnym leca dwie kulki. Jest to bardzo uciazliwe :?

Mam wymienione czesci stockowe na:

-precka 509mm SYSTEMA

-silikonowa gumka HU SYSTEMA + pierscien

-nowa komora HU CA

-uszczelniona dysza SYSTEMA

-uszczelniona glowica cylindra HURRICANE

-wzmocniony, poliwęglanowy tłok GUARDER

-łożyskowana, poliwęglanowa głowica tłoka GUARDER

-sprezyna głowna M110 GUARDER

-prowadnica sprezyny łozyskowana HURRICANE

ogolnie juz mi sie koncza pomysly co to moze byc?? Dodam, ze AEG ma juz 3 lata.

Zastanawiam sie czy jest to mozliwe,ze wytarl sie popychacz dyszy w miejscu kontaktu z zebatka tlokowa??

Jak mam wyjete GB i strzele na sucho pare razy na singlu to wydaje mi sie,ze dysza nie chodzi zawsze tak samo. Tak jakby czasami nie cofala sie do konca. (dysza nasmarowana silikonem)

prosze o pomoc w tej sprawie.

kontakt albo na priv albo gg 4859005.

z gory dzieki za pomoc.

ps. prosze adminow o niekasowanie tego tematu lub udzielenie mi pomocy.

To samo było u mnie, po rezebraniu GB i wnikliwym śledztwie okazało się że winę ponosi jednak magazynek. Zjawisko to pojawiało się kiedy w magu było powyżej 40 BB . Po rozebraniu magazynka i jego przeczyszczeniu i smarowaniu wszystko zaczeło działać jak powinno. Ale to nie wyeliminowało problemu całkowicie. W moim GB popychacz też był notabene wytarty ale to chyba normalne skoro była to wówczas nowiutka replika ( CA36 ) o przebiegu jednego Hi-capa. Jeśli u ciebie zjawisko to także ma miejsce tylko przy dużej ilosci kulek w magu pewnie masz taki sam problem. Czy też może za każdym razem niezleżnie od ilości BB wypluwa ci po dwie na singlu ?

• 3 weeks later...

(g36cTM/stock) u mnie pojawił się ten problem jak pierwszy raz zastosowałem kulki GoldFire .25, po wnikliwych obserwacjach okazalo się że owe kulki posiadały malutkie 'sutki' (wadliwa seria lub wogóle to jakiś shitex), załadowałem do maga kulki TMarui .25 i problem zniknął.