Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

problem - dociążanie S&W M3000 [DE]

Recommended Posts

niedawno nabyłem shotguna m3000 (long), waży całkiem przyzwoicie bo jakieś niecałe 1300 ale chciałbym do niego dołożyć jeszcze pare deko. pod lufą w tej szynie po której chodzi rączka do przeładowania (profesjonalne nazewnictwo 8) ) jest nakrętka, po odkręceniu jest wolny dostęp do sporej przestrzeni pod lufą, także dociążenie będzie banalne.

ale:

- czym najlepiej dociążać (tak żeby nie latało)

i drugi poblem, w kolbie z tyłu są 2 śrubki, po icho odkręceniu teoretycznie można by zdjąć to zakończenie kolby (jest troche z innego plastiku) i tam też umieścić sporo cięzaru. tylko że jak odkręcam te śrubki

- to ta część z której je odkręciłem za cholere nie chce się dać wyjąć

nie wiem czy coś ją jeszcze trzyma czy po prostu trzeba sposobem, boje sie rozwalić całego guna :P

Kiedyś to już było opisane. Ta stopka z "gumy" jest przyklejona na syfny klej i wystarczy użyć trochę siły i powinna zejść(pod nią są chyba jeszcze 2 śrubki) tez miałem z tym problem:) ja swojego dociążyłem przyklejając olów od wulkanizatora(odpadki dal mi za free). Nic nie lata i teraz wazy ok 2kg:)

Pozdrowienia

thx - czyli trza rozkręcić kolbę ?, najpierw skołuję coś do dociążenia a potem pomyśle. z tą rurką to niezły pomysł. a szukałem na forum ale nic dokładnie o tym modelu nie znalazłem. troche sie boje go rozkręcać bo to mój pierwszy gun, ale jak nie bedę nic na siłe to chyba sie nie skwasi. :mrgreen:

Jeśli chodzi o rozkładanie kolby to się nie bój - wystarczy odkręcić dwie śrubki trzymające ją przy body, a pożniej te, które trzymają obie jej połówki razem. Nic właściwie nie da się zepsuć. Przy rozkręcaniu reszty strzelby trzeba tylko uważać, żeby żadna sprężynka nie odleciała w kosmos... .

ha! i tu Cie zaskocze :D był problem, rozkręciłem wszystko ja trzeba i ni cholery te połówki sie nie chciały odczepić od stopki i od siebie! podważanie nic nie dało to wepchnąłem na siłę jednogroszówki w woreczku i zrobiłem tak żeby nie latało, całkiem ładnie leży jakieś 300g. dodałem ja myśle. co do tego otworu pod lufą to zrobiłem rzecz głupią bo dałęm do środka 2 groszówki (miałem od cholery) - świetnie pasują, okleiłem je taśmą i porobiłem takie "walce", chciałem to zrobić sposobem ale nie wyszło i teraz nie da się ich wyjąć ale leżą tam idealnie. po dociążeniu jest może niecałe 2kg. i przy trzymaniu jedną ręką trochę przeważa do przodu. ale trzyma się fajnie, środek cięzkości wypada w okolicach spustu. ogólnie jest OK

ktoś może mi powiedzieć co można zrobić z lufą (bo chyba we wszystkich shotgunach DE się tak lekko wacha lewo-prawo) ogólnie chwilowo to nie przeszkadza ale boje sie że sie pogorszy i będzie rzutowało na kierunek strzału.

popróbuje, ale do tego zdaje sie trzeba rozkręcić obudowe... a troche sie boje że mi coś powyskakuje i potem tego nie poskładam. wogóle dokonałem dziwnego odkrycia, wygrzebałem "WEIBAO" ak47podobne i powiem wam że kulkami cięższymi strzela przyzwoicie :D. a co do m3000 to 2 ostatnie kulki w magazynku się nie chcą załadować :(,

czego moge sie spodziewać po odkręceniu obudowy ?? :]