Jacol995 Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Witam Mam mały problem kupiłem replikę MP5 SD6 JG i po około 1 miesiącu komora HU rozpadła się na 100 kawałków wymieniłem ja na HU CA i gumkę też okazało się że replika strzela na 10m na 0,12g kulkach na 0,20g szkoda słów wydaje mi się ze cos źle zrobiłem przy wymianie komory prosił bym o jakieś rady a najlepiej foto z góry dziękuje i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Zapewne źle włożyłeś gumke HU, ewentualnie zapomniales o dystanserze. Możliwe też, że gumka za bardzo wystaje z lufy przez co poprostu blokuje kulki. Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 na 99,5% masz źle założoną gumke Hop-up albo nieprzestrzelanego hop-up-a Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Czy rozkładałeś G-boxa?? Ja miałem to samo a powodem była źle założona dysza do tappet platea. Quote Link to post Share on other sites
Jacol995 Posted October 16, 2006 Author Report Share Posted October 16, 2006 Witam!! GB nie rozbierałem , gumkę HU na lufie mam dobrze założoną tak mi się wydaje co do dystansera to kolega tez mi o tym mówił ale za bardzo nie wiem gdzie on powinien być... :? Quote Link to post Share on other sites
clown Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 http://asgshop.pl/hopup_lufa.php Powinno pomóc :) Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 to jest ta mała część pomiędzy śrubką regulacji HU a samą gumką. Mnie się wydaje wiele rzeczy ;). Lepiej sprawdz wszystko wymienione w powyższych postach aby mieć pewność. Moim zdaniem to HU Quote Link to post Share on other sites
Jacol995 Posted October 17, 2006 Author Report Share Posted October 17, 2006 Witam!! Która to część na foto?? Czy wie ktoś jak to trzeba ustawić? Pozdrawiam http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=394 Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Jeśli chodzi Ci o dystanser to nie ma go na zdjęciu, tutaj masz samą komore. Quote Link to post Share on other sites
Jacol995 Posted October 18, 2006 Author Report Share Posted October 18, 2006 Hmm no to może niech ktoś mi powie mniej więcej jak ona wygląda i z jakiego materiału jest guma, plastik?? A najlepiej jakieś foto. Quote Link to post Share on other sites
clown Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 http://asgshop.pl/produkt.php?id=56 Dystanser to ten mały kawałek gumy :P z jakiego materiału jest guma, plastik?? Czy plastik mógłby podkręcać kulki ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Dystanser może być plastikowy. To gumka HU podkręca kulki, nie dystanser. Chopin po zgubieniu oryginalnego dystansera, wsadził kawałek plastiku i działało przez długi czas. Znam przypadki jak ludzie wymieniali dystansery na odpowiednio przycięte kawałki długopisu i też działało. Więc daruj sobie głupie komentarze. Quote Link to post Share on other sites
=Hardy= Posted May 28, 2017 Report Share Posted May 28, 2017 a co powiecie na samo rozregulujący się HU przy strzelaniu Ktoś ma taki problem ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts