makaronz Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 Witam! Gdy napelniam magazynek gazem on odrazu wylatuje przez dysze. Co moze byc powodem ? Mag stal ok. tydzien bez gazu. Jak moge to naprawic ? Dzieki, pzdr. Link to post Share on other sites
hegemon Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 to typowy problem w tych strzelbach!! naprawic to mozesz wymieniając uszczelke ale jednak radził bym dozbierac na magazynek od Tanaki!! Link to post Share on other sites
makaronz Posted November 4, 2006 Author Report Share Posted November 4, 2006 hmmm.... ale wlasnie nie jest to taka typowa nieszczelnosc, tylko jak dociskam butle to gaz nawet na chwile nie zostaje w magu tylko wylatuje tak szybko jak wlecial. ktos ma jakis pomysl? Link to post Share on other sites
SeBi Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 gdzies cos czytalem ze jak w magu nie ma gazu to uszczelki moga sie przemiescic ze swojego miejsca.. nie wiem czy to prawda.. nie pamietam gdzie to czytalem;) Na twoim miejscu albo oddał bym do serwisu albo sam spróbował to zrobic , chociaz preferuje 1 opcje. Link to post Share on other sites
makaronz Posted November 5, 2006 Author Report Share Posted November 5, 2006 rozkrecilem go i wszystkie uszczelki sa tam gdzie byly. Link to post Share on other sites
Austin Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 To uzyj czegos tak magicznego ja tasma teflonowa, badz sylikon sanitarny. Obsmaruj uszczelke badz owin pozadnie tasma wcisnij na chama i skerc, powinno zadzialac. A kupowanie magazynka od tanaki se wybij z glowy. Bo to gowno jest za drogie. Link to post Share on other sites
hegemon Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 moze za drogie ale nie bedzie takich cyrków jak z "stockowym" magiem!! Link to post Share on other sites
memphis3 Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Witam!Gdy napelniam magazynek gazem on odrazu wylatuje przez dysze. Co moze byc powodem ? Mag stal ok. tydzien bez gazu. Jak moge to naprawic ? Dzieki, pzdr. Miałem dziś ten sam problem , pwociskałem zaworek (głębiej w środku) ten którym gaz wylatuje do zamka. Pomogło Link to post Share on other sites
zionek Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Nie jestem pewien jak wygląda ten magazynek, ale kiedyś sobie poradziłem z nieszczelnością w magazynku KJW, więc jak możesz podrzuć zdjęcie(a) maga. Link to post Share on other sites
makaronz Posted November 7, 2006 Author Report Share Posted November 7, 2006 zdjecia spakowane w dosc dobrej jakosci sa pod adresem www.pol-medplus.freehost.pl/mag.zip 500kB Link to post Share on other sites
lens Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 Miałem to samo i udało mi się to jakoś naprawić, prawdę mówiąc co poskutkowało to nie wiem :D ale podam co robiłem: Pierwsze rozebrałem go wyjąłem ściankę posprawdzałem ale moim zdaniem to to co poskutkowało to iż wylot gazu ma w środku śrubkę i parę razy ją góra dół i wydaje mi się że dzięki temu podziałało, więc tak naprawdę nie było potrzeby wyciągania ścianki(chyba). Link to post Share on other sites
makaronz Posted November 24, 2006 Author Report Share Posted November 24, 2006 usterka naprawiona. zkaszanił sie zawór, koszt 35zl. Link to post Share on other sites
Recommended Posts