GALANDISCH Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Witam all ludkow ! Mam pytanko odnosnie M14 prezentowanej na Tajwanie ! Czy ktos z mieszkajacych w miare blisko Krakowa mial juz ja w reku i jakie sa jego wrazenia !? Nie mam tyle kasy zeby kupic TM albo G&G wiec zastanawiam sie nad ta wlasnie M14 ! CO wiecej moze ktos wiec co , za ile , i jakie czescie sa potrzebne zeby wyciagnac z niej przyzwoite 350 fps ? Z gory dzieki za odpowiedzi ! :uśmiech: Ps. Prosze o linki czesci jesli to dla was nie problem! Quote Link to post Share on other sites
clown Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=29431&st=0 Tutaj znajdziesz wypowiedzi uzytkowników nowej M14 , jeśli chodzi o tuning to części wewnętrzne wytrzymują spręzynę M120 :) Quote Link to post Share on other sites
GALANDISCH Posted November 23, 2006 Author Report Share Posted November 23, 2006 Hmm! Dzieki za tak szybko odpowiedz ! Tylko co trzeba by bylo na dziendobry wymienic aby wydluzyc zywotnosc 14 ? A przedewszystkim za ile kasuczi ?! Raz jeszcze dzieki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Ciastek_siedlce Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 odpowiedz by sie przydala ale cos jej dlugo nie widac :/ Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Ciastek_siedlce - masz dwa duze tematy o m14 ... to jest stary temat. Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 koledzy mają racje spadac do tamtych tematów ale dla przypomnienia po raz 100000000 napisze, że dla zwiększenia żywotności najlepiej włożyc metalowe łożyska, prowadnice spręzyny lepszą i dla bardziej wymagających gumke sylikonową (bo zima jest, chociaż taka jakby jej niebylo, ale może zamarznąc), a dla zwiększenia do 350fpsów wystarczy spręzyna m110 ale można włożyc m120 wtedy bedzie koło 400 i raczej się nie rozpadnie nic. Pozdrawiam i życze miłej zabawy;) Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Przynajmnije coś wiem nie tak jak ty....... a jeśli nawet wiesz bo po tym co masz w arsenale nie bawisz się od wczoraj sądze że nie chcesz innym pomóc. Szkoda, że jak taki mądry jesteś to nic nie piszesz. Ja jak widzisz mam dużo chińskich karabinów i jakoś je trzymam przy życiu a przy okazji wyciągam z nich tyle ile się da. Więc niewymądrzam się tylko pisze tak z własnego doświadczenia. Chcesz coś dodac??? Wywalic kase na częsci do karabinu CA jest łatwo ale zrobic z chińskiego coś co przypomina CA i strzela podobnie to wielka sztuka....see you Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Ladujac baterie, czyszczac lufe i ladujac magazynki :) Tak wlasnie sledze watki o upgrade, nic nie widze wiecej poza marzeniami co ty nie zrobisz. Jaka sztuka? reguly takie same jak w CA czy TM. Z chinczykami polega to przewaznie na wymianie czesci na markowe i doszczelnianie. Cala filozofia (tylko trzeba wiedziec ktore) :))) A mysle ze mam wieksza wiedze od ciebie przynajmniej w te klocki :) Skasowac !!! To też:) ale lekko je modernizując jeśli wiesz co to znaczy???:P Ja bym powiedział, że tanią chińszczyznę cięzej stuningowac bo nie zawsze wszystko pasuje i tak jak mówisz trzeba wiedziec co włożyc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts