Arthur Currie Posted August 2, 2003 Report Share Posted August 2, 2003 czy ktoś już próbował dokonac w domu przeróbki tanich karabinków marki weibao na broń innego typu poprzez wykonanie obudowy np z drewna??? Właśnie planuje przerobienie karabinka tej firmy na polski przedwojenny pistolet maszynowy typu MORS. Jeżeli ktoś ma takie doświadczenia prosze o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted August 2, 2003 Report Share Posted August 2, 2003 Właśnie planuje przerobienie karabinka tej firmy na polski przedwojenny pistolet maszynowy typu MORS. Niestety, nie pomogę ci w tej kwestii, ale jedno musze przyznać - masz gust :) Oczywiście zdjecia owej przeróbki trafią do galerii WMASG? Aha i co to za firma Weibao? Jakieś ASG klasy ekonomicznej made in Taiwan (czyt. zabawki za 5-10 zeta)? Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 2, 2003 Author Report Share Posted August 2, 2003 po przejżeniu rysunków pm MORS zmieniłem zdanie co do przeróbki na ten model. Najprawdopodobniej wykonam replike karabinu powtarzalnego wz.34 (M34??) oczywiście zdjęcia opis broni i repliki zostaną zamieszczone na stronie po wykonaniu repliki. Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted August 2, 2003 Report Share Posted August 2, 2003 A wogóle mógłbyś podać jakąś fotkę, lub chociaż rysunek jak ten karabin Weibao wygląda? Bo to ułatwiło by ewentualne podpowiedzi co do konstrukcji i wzorowaniu się na jakimś konkretnym modelu... BTW sam myślałem nad zabawą w takie rzeczy, a dokładniej na kupieniem drewna od Mauzera i być może części mechanizmu(rekonstrukcji, nie oryginału) i wmonowaniem mechanizmu z jakiegoś taniego gnata ASG, dobrej lufy od SG/1 i paru przeróbek... ale na razie kasy szkoda a i talentu do takich zabaw nie mam za dużego :) Quote Link to post Share on other sites
Eagle Posted August 4, 2003 Report Share Posted August 4, 2003 ja mam AK-47 z firmy WEIBAO . dalem za niego 20 zł :D choć przyznam ze strzela daleko i mocno i jest dosc trwały ale niecelny. magazynek miesci 120 naboi, gun ani razu sie nie zacial ani nie oddal pustego strzalu choc jest intensywnie (a wlasciwie był) wykorzystywany;) Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 4, 2003 Author Report Share Posted August 4, 2003 Jestem w fazie końcowej przeróbek tak więc niedługo pewnie swiat ujży zabójczą broń którą szykuje. Pozostało do wykonania jeszcze tylko pare żeczy takich jak kolba wydłuzona lufa i otulina by upodobnić to do czegoś Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 5, 2003 Author Report Share Posted August 5, 2003 no więc powolutku zbliżam sie do skończenia wykonania karabinku. raczej niczego nie będzie przypominał ale bedzie zato fajnie wyglądać. zostały do wykonania lufa i okładzina bo kolba wystrugana i czeka na pomalowanie i przyklejenie więc najpewniej będzie oficjalna prezentacja dnia 10.08.2003. w babim dole sprawdzi się też zasięg celność i inne takie "pierdoły". wkrótce zdjecia powinny się ukazać na stronce jeśli jej twórcy uznają ze moga być. Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted September 16, 2003 Report Share Posted September 16, 2003 Grabarz, co z tymi fotami? Bo na WMASG ich nie ma... (albo ja źle szukam :)) Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 ja teraz bede kombinowac ASG M14 juz mam zalatwiona kolbe potem jeszcze mechanizm ze starej m16 troche podrasowany :wink: :twisted: luufa i oczywiscie zrobienie zamka bedzie najgorszym momentem tego wszystkiego ale mysle ze jak to zrobie to przesle wam fotki :wink: Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 a z czego będzie łoże ? najlepiej jakby było razem połączone z kolbą ( na allegro coś takiego widziałem ). Mógłbyś zamieścić orginalne zdjęcię tago m14 ( ostry ) bo nie orientuję się co to za gun, jest to podobne do m1 ? Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 http://www.world.guns.ru/assault/as15-e.htm http://www.world.guns.ru/assault/m14.jpg Co jak co, ale rosjanie potrafią robić strony o broni :) PS. Co do przeróbek,z astanawiałem się, czy nie kupić Super 9, wymienić kolbę na drewnianą, wymienić części na metalowe, nieco stuningować (lufa, sprężyna) i mieć za pół darmo coś podobnego do M40 :)) Problemem jest zrobienie częsci metalowych, bo sam tego nie zrobię, a znaleźc warsztat w którym mi to zrobią nie będzie pewnie łatwo... zresztą, na razie zbieram na elektryka i nie mam czasu na zabawę :) Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 a z czego będzie łoże ? najlepiej jakby było razem połączone z kolbą ( na allegro coś takiego widziałem ). no wlasnie loze do tej mojej m14 kupuje na allegro :!: reszte jakos dorobie bedzie problem z zamkiem ale cos sie da wykombinowac . :wink: zastanawiam sie nad zrobieniem gazowki :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 A słyszałes o gazowym m1 na kulki 8mm ( oczywiście asg ). Dzialał na zasadzie takiej, że kulki wsadzło się do łusek i przy strzale wylatywały jak z prawdziwego m1 ( ale nie jestem pewien ). W każdym bądź razie jakoś tak to było :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts