sipap Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Chce kupic Colta 1911 A1 TM i zamontowac w nim lufke precyzyjna.Jednak w ofercie jest lufa firmy Tanio Koba z gwintem,ktory podobno wspolpracuje z HU.Czy taka lufa bedzie spelniala swoje zadanie?Wiekszosc precek jest gladkich,to jest chyba jakies nowe rozwiazanie i boje sie czy gwint nie spowoduje np. duzego spadku predkosci kulki, co zaowocuje zmniejszonym zasiegiem.Bede wdzieczny za wszelkie opinie. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Widziałem kilka replik z lufami gwintowanymi i rezultat jest taki, że pod koniec lotu kulka zamiast opaść prosto w dół, lekko zakręca. Różnica w celności w porównaniu do zwykłej lufy precyzyjnej była niezauważalna. Quote Link to post Share on other sites
Lech BLU Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Witam! W Spec Shopie sa lufy Tanio Koba. Czy ktos wie jaka jest dokladna srednica lufy twisted do Beretty 92F Tokyo Marui/HFC? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
clown Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Widziałem, strzelałem. Nie dało się stwierdzić różnicy między tym, a Systema 6.04. Poza tym, że Tanio Koba nakręcała kulkę troche w bok , ale to podobno kwestia dobrej regulacji HU. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 1. http://www.airsoftforum.com/board/lofivers.../t55249-50.html 2. http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=27059 Ogolnie: - najlepiej sie sprawdza w replikach do 330 fps i tak zostala zaprojetkowana i wykonana. W Japoni sa restrykcje odnoscie fps a najwiekszym rynkiem zbytu luf TK jest rynek domowy. Z tego powodu TK nie widzi potrzeby aby modyfikowac swoje produkty i odostosowywac lufy do innej predkoscii np :+ 450fps Po wyzej tej 330 fps kulku zaczynaja wariowac ( sprawidzlem na wlasnym AEGu na sprezynach : 1J , m100 oraz m120) Im wiecej fps , tym wiekszy rozrzut i nieprzewidywalnosc. Jesli chcesz zastosowac lufe TK do snajperki, najlepiej wybrac lufe gladka np, PDI , KM , Systeme , Prometeusa etc. - HU musi byc ustawiony na maksa ( moje wlasne spostrzezenia , ktore zostaly potwierdzone na innych forach ) - celnosc jest bardzo dobra. Caly trik luf TK polega na tym, iz owy gwint w lufie powoduje wytworzenie sie poduszki powietrzej , ktora stalilizuje kulke w lufie , dzieki czemu kulka nie obija sie o sciany lufy. Giwint nie wprowadza kulki w ruch spiralny. HU dziala jak najbardziej poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Dzisiaj testowalem dystansery : - stock - kulki ladnie lataly, choc byl probmy z celnoscia , czeste dublety - bialy elementa : sporadyczne dublety , ladny zasieg, choc kulki wariowaly - czarny elemena : brak dubletow, niewiele mniejszy zasieg, duza celnosc i skupienie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts