fifka57 Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 witam niedawno stałem sie spadkobiercą usp compact kjw 0 w krótkim czasie spostrzegłem sie że górny zawór przecieka ... rozkręciłem go nasmarowazłem skręciłem lecz po skręceniu nie ma blow backu :evil: :evil: - nie mam pojęcia co sie stało może ktoś miał podobną sytuacje - o ile sie orientuje mechanizmy zaworowe w krótkich gaziakach kjw są identyczne ..... gun ładnie strzela lecz za każdym razem ręcznie musze go zrepetować by podał kulke ...... :-( :( Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Sprawdź czy przy magazynku (dokładnie tam gdzie uderza młoteczek) jest taka metalowa część w kształcie litery U. Jeśli nie masz w magu gazu to wciśnij ten przycisk. Powinien zostać wciśnięty (zawór otwarty). Jeśli tak nie jest to prawie na pewno brakuje tej części a bez niej blow-backa praktycznie nie ma. http://img26.imageshack.us/img26/3338/01magcay7yy.jpg Na tym zdjęciu dobrze to widać. Quote Link to post Share on other sites
fifka57 Posted December 6, 2006 Author Report Share Posted December 6, 2006 mam tę częsć nagle bb zaczoł działac normalnie :) lecz jeśli to "u" "najdzie" na zawór to odrazu jest syfon :( Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Tak jeśli całkiem się wciśnie. Ta część poprostu spowalnia zamykanie zaworu, żeby replika dostała na tyle gazu ile potrzeba na strzał i przerzut zamka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts