killerekpl Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 Mam m15 od sierpnia i mam problem. Ostatnio okolo 2-3 tyg. temu zaczal mi hop-up wariowac. Raz leciala do gory, raz na dol. Poprostu raz podkrecala raz nie. Wzielem wiec wczoraj psiknelem troche, moze troche za duzo sylikonu, i teraz w ogole nie kreci do gory. Ale chodzi mi głownie co to moze byc ze raz leci do gory raz nie? Czy ktos juz tak mial? Pamietam ze 1 mi sie zaciela kulka i musialem wyciorem ja przepchac... Moze przez to? Dobrze ze w styczniu kupuje nowego guna... Quote Link to post Share on other sites
regal Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Możliwe że wyciorem uszkodziłeś HopUp . Zostaje wymiana może HopUp ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, to powinieneś rozkręcić replikę i po prostu sprawdzić czy gumka nie jest uszkodzona. A z wymianą może być problem, bo springi z reguły mają niestandardowe, specyficzne komory, które ciężko dostać (no chyba, że gwarancja...) Quote Link to post Share on other sites
Kicaj Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Moj kumpel tez uszkodzil sobie hopka wyciorem i zrobil samodzielnie prowizorycznego z kondoma ;-) dziwne ale dzialalo/niewidzialem jak to robil/ :| Aha i jesli mozna wiedziec jakiego guna masz zamiar kupic :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Andrzej25 Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 jak miałem jeszcze tą emkę to też miałem taki problem po skręceniu karabinu. Poprostu źle wsadziłem lufę do komory... kulka raz była należycie podkręcana a raz wcale. Rozkręć karabin i zobacz co tam się dzieje. Aha i nie idź za opisami niektórych sprzedawców w komisie "smarowana po każdej strzelance" bo to głupota. Za dużo silikonu w lufie i komorze sprawi że będziesz miał jak ja kiedyś M15 Mega Tctical Carabine. stojąc 15m przed wneką kąt 90* mogłem go zdjąć bez problemu ;) Quote Link to post Share on other sites
killerekpl Posted January 19, 2007 Author Report Share Posted January 19, 2007 No juz mam nowa replika - ak47 cymy. Jak narazie mam kupca za 100zl, jak nie pojdzie to wezme rozkrece (moze byc problem bo raczka byla sklejana :/) I zobacze co tam jest, chociaz nie chce mi sie tym bawic. thx za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts