Kiwi Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Witam. Karabinek mam od kwietnia i nie było z nim kłopotów prócz sporadycznych przypadków zacięcia na SEMI, ale to sięzdażało każdemu chyba. Ostatnio na strzleance broń wogóle nie działała na SEMI, więc wyjąłem GB i naoliwiłem dźwignie zespołu selektora ognia. (tak BTW-przy wyjętym GB wszystkie tryby ognia działały bez zarzutu) Po włożeniu GB przez jakiś czas wszystko było ok, i dziś na strzelance znowu nawalił. Miał już ktoś podobne problemy? Co może być przyczyną i jak to naprawić (jeśli trza rozłożyć GB to pewno wyślę gnata do serwisu) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Jeśli selektor, a raczej dźwignia, składa się z takich samych części jak w TM, to problem tkwi chyba w miejscu mocowania dźwigni. Mógł się wyrobić ten stalowy walec wyżłobiony pod dźwignię. Miałem podobny problem, dźwignia się przesuwała, a tryb ognia się nie zmieniał. W moim TM pomogło wsadzenie taśmy lub jakiegoś papierka pomiędzy te 2 elementy. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted December 29, 2006 Author Report Share Posted December 29, 2006 Umnie normalnie przeskakuje, tylko gdy jest SEMI, to spust mogę nacisnąc swobodnie i nic sięnie dzieje Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts