wacho Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Jak w temacie chciałbym sie dowiedzieć jaka sprężyna jest w tej replice ???? wymieniłem dysze,cylinder,prowadnice sprężyny (łożyskowana), głowice tłoka(łożyskowana) i mam zasięg jak P90 z TM`a ok 285-290 fpsa Czy sprężyna m90 z AK 104 G&G. poprawi jakoś osiągi mojego well`a???? Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 ja założyłem do swojego sprężynę Mad onion M100 i strzela super tylko że musiałem kupić baterię 9,6v (ale ja jeszcze wymieniłem łożyska, tłok, głowicę cylindra na mosiężną, głowicę tłoka na łożyskowaną i prowadnicę sprężyny i dyszę) Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 ja założyłem do swojego sprężynę Mad onion M100 i strzela super tylko że musiałem kupić baterię 9,6v (ale ja jeszcze wymieniłem łożyska, tłok, głowicę cylindra na mosiężną, głowicę tłoka na łożyskowaną i prowadnicę sprężyny i dyszę) jA IDE NA CAŁOŚC MONTUJE M120 i czekam kiedy sie rozpierdoli gear( ale podobno jest naprawde trwały) moge sie pochwalić ze do tej pory wymienilem glowice cylindra na CA głowce tłoka na łożyskowaną HURICANA, spezyne (AS)330, łożyska stalowe, dysze uszczelnioną, zamowilem juz HU i baterie czekam z niecierpliwością, i pozostaje mi kupic sprezyne i prowadnice i zobaczymy jak to strzela wiem ze 9,6 na ogniwach large pociągnie bez problemu tą m120 ale zobaczymy jak inne części zebatki są wyj***e bo są stalowe rozkrecam dosyc czesto swojego geara i smaruje, zawsze lookam na zębatki , nie moge o nich złego słowa powiedzieć są naprade wytrzymałe. Nie widze śladu jakiś uszczerbień ani nic z tych rzeczy. Jak juz kupie cześci a do feri sie napewno wyrobie to chętnie wam napisze co z tego wyszło:))).Pozatym odnowielm sobie body ii połaczylem ta rure od kolby na stałe i stalowymi śrubami na koniec wszystko ładanie zaszpachlowałem i pomalowałem na woodland bardzo ładnie mi to wyszło, aż sam sie zdziwiłem. Quote Link to post Share on other sites
wacho Posted January 10, 2007 Author Report Share Posted January 10, 2007 inteligent a jak było u ciebie z wymianą łożysk ???? nie było problemów z podkładkowaniem ???? aha i czy nowe łożyska wystają ci troche nad szkielet GB???? bo ja jutro dokupuje zestaw podkładek bo standardowe są za wąskie i zębatki są luźne ( chodzą na boki po osi ). Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 inteligent a jak było u ciebie z wymianą łożysk ???? nie było problemów z podkładkowaniem ???? aha i czy nowe łożyska wystają ci troche nad szkielet GB???? bo ja jutro dokupuje zestaw podkładek bo standardowe są za wąskie i zębatki są luźne ( chodzą na boki po osi ). wszystko ok minimalnie żeczywiście są luzy ale to lepiej dla zębatek, wiesz w czasie pracy materiał "żyje" więc zostawiam tak jak jest, maluteńkie luzy nie zaszkodzą a nawet przy napięciu tych wszystkich zębatek moga być wskazane, po co ma być wszsytko spięte. a Co do gera jest prównywalny do gera z tokyo, także jak wytrzyma to bedzie naprawde super jak nie to pozbieram 100 i sie przejde do capriego, ale narazie licze troche na szczęscie i na wytrzymałość jego, podobno ludzie widzieli jak pełkają geary przy m120 ale Mad Onion nie są to jakies mocne spręzyny i myśle ze sie wyrobi(spręzynka i spadnie deczko moc i bedzie akuracik, wiesz kupilem sobie spręzyne AS330 podobno dobra była wsadzielm i mam 260 fpsów a podobno miała dać 330,320 ok. także spodziewam sie podobnych sytacji nie takich rozbierzności jak w tej sprężynie co mam ale myśle ze jakieś bedą wiec wytrzyma jakoś chyba:)) inteligent a jak było u ciebie z wymianą łożysk ???? nie było problemów z podkładkowaniem ???? aha i czy nowe łożyska wystają ci troche nad szkielet GB???? bo ja jutro dokupuje zestaw podkładek bo standardowe są za wąskie i zębatki są luźne ( chodzą na boki po osi ). Co do łożyska tak wystają mi poza deczko ale nie pozbędziesz sie tego to urok tego szkieletu wella:))))) Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 u mnie też wystają poza szkielet łożyska Quote Link to post Share on other sites
obas Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 nie mam wella bo dla mnie to shit ale robiłem kolesiowi wrzuciłem sprężyne 130%CA głowice tłoka CA z dziurami albo w orginalnej nawiercić, dysze gazoszczelną,i lufe precke Dep fire 6,04 batke ma 12v zapierdala jak wściekły i stockowe clasiki niekture nie dają mu rady !i zmieńcie sobie dystansier HU na silikon ! pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) nie mam wella bo dla mnie to shit ale robiłem kolesiowi wrzuciłem sprężyne 130%CA głowice tłoka CA z dziurami albo w orginalnej nawiercić, dysze gazoszczelną,i lufe precke Dep fire 6,04 batke ma 12v zapierdala jak wściekły i stockowe clasiki niekture nie dają mu rady !i zmieńcie sobie dystansier HU na silikon ! pozdrawiam ! RACJA WELL SHIT!, jego obudowa do welowskiej mp5 to świat i ludzie bez porównania tą m4 robili na odpierdol sie, ale mp5 ma fajne matowe body.. no ale to tak przy okazji. ja zbieram na M15A2 CA i wrzuce te częsci wzmocnione z tego wella do M15 bo mi ich szkoda, no chyba że ktoś chce kupić :) całego geara Edited February 8, 2007 by qba-poland Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 (edited) Może mi ktoś z was opisać to m4? Proszę was qmpel chce kupić bo zaczyna granie w ASG i jeśli ktoś może napisać mini recenzje, zasięg, moc, celność, wytrzymałość. Dziękuje z góry. Edited February 16, 2007 by Taliban Quote Link to post Share on other sites
pasiutrial Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 W sumie nie jest to rewelacyjna replika, ale za takie pieniądze nie ma co wymagać. Ja kupiłem go dwa dni temu. Jestem w miarę zadowolony, bo też nie spodziewałem się nie wiadomo czego. Myślę, że ten m4 jest dobry dla początkujących, którzy nie mają za wiele kasy. Mogą sobie kupić "dorosłego" AEG'a. Nauczą się przemieszczć z dużym karabinem w lesie, zobaczą jak jest zbudowany gearbox i poznają tajniki siekania na full auto :-P Zawsze można do niego dokupić kilka części, a po ich wymianie replika staje się naprawdę nizłą propozycją. Jedyne co mnie ciągle denerwuje to tragiczna gumka HU. Kulkę znosi mocno w prawo, a ustawienie HU to koszmar. Nie wiem czy tylko ja tak mam, czy to jest w nich powszechne. Quote Link to post Share on other sites
Side Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 (edited) Miałem Wella - sam myślałem o tuningu, lecz zrezygnowałem. Jest to fajny karabin w tym przedziale cenowym, ale z rasowymi AEG'ami niestety nie ma zbyt wielkich szans. Mimo to dla początkującego strzelanie się posiadając R6 Well'a jest rewelacyjne :) zwłaszcza gdy ktoś lubi m-ki. Co do samego Tuningu. Jest na forum temat o Wellu... z tego co pamiętam radzili tam dawać taki zestaw: sprężyne 130 PDI i głowice tłoka CA lub jakąś systemy (well na głowcy tłoka niema "dziurek") i nie mieszać w Nim za dużo, bo to przecież tylko WELL!! :) http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...&hl=m4+well Nie wiem jaka w Wellu jest sprężyna... na pewno gorsza niż m100 ^^ Edited August 19, 2007 by Side Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 ja mam wella r6 od marca. z początku było rzeczywiście nieźle,zwłaszcza po przesiadce z shotów .potem pojawiły się frustracje typu "widze wroga,niech ktoś inny go ustrzeli ,bo ja nie mam zasięgu","za duży rozrzut ","czemu mi kulek nie podaje" i inne.po wymianie paru bebechów uznałem że warto w niego inwestować jednak. wadą wella jest niska jakość body plastikowego.chyba to najsłabsze plastikowe body w aegach. lufa zewn. się telepie.rączka się oderwała z szyną ris(trzeba było wymienić górne body,na cale szczęscie kolega miał),chwyt pistoletowy się telepie,podajnik kulek się złamał i nie wskakiwały. ogólnie jestem z niego zadowolony :wink: 8) :killer: Quote Link to post Share on other sites
SlyOne Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 (edited) Siema Sprężyna w Wellu pewnie cos ok. M100, nie powala osiągami. Samo wykonanie, ten plastik to porażka, na początku użytkowania pękło mi mocowanie kolby do korpusu i parę innych rzeczy popękało. Dlatego ja w swoim wellu R-6 wszystko już prawie wszystko wymieniłem oprócz szkieletu gearboxa i zębatek. Wsadziłem sprężynę Systemy 120 i kulki lecą aż miło patrzeć:) Przydałoby się guna sprawdzić na chronografie, bo nie znam wartości fps-ów. Oczywiście przed zmianą sprężyny sporo pozmieniałem. Na razie gearbox jeszcze się trzyma i oby długo, podobno to loteria kiedy padną zębatki i pęknie gearbox. Najwyżej wymienię na wzmocniony. To co poniżej zmieniłem w Wellu a czego nie: --- szkielet gearbox'a Well - do zmiany jeszcze --- zębatki XYT --- dysza - CA --- cylinder typ 0 - Systema --- wzmocniona, Mosiężna głowica cylindra - HurricanE --- prowadnica sprężyny mosiężna - CA --- tłok - CA --- Wzmocniona, Łożyskowana głowica tłoka - HurricanE --- sprężyna główna systema M120 --- Metalowe łożyska ślizgowe 6mm - Deep Fire --- okablowanie zmienione na silikonowe - kable od modeli zdalnie sterowanych A tu reszta też zmieniona: --- dolne body Tokio Marui --- chwyt przedni/lufa zewn. metalowy od CA z górnym body od SRC --- kolba składana PJ --- tłumik dźwięku CA --- lufa CA 363mm stock --- gumka HU silikonowa Guarder --- komora HU SRC Większość części dorwałem po okazyjnych cenach w związku z czym tunning:) nie był drogi. Pozdro Edited August 24, 2007 by SlyOne Quote Link to post Share on other sites
1234bolek Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 a jak rozkręcić m4 żeby dostać się gearboxa i jaki tuning można zrobić za 100zł Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 jaki tuning można zrobić za 100zł Hmm.. łożyska stalowe ~ 30 zł, głowica cylindra ~50 zł chyba, że dopadniesz używki. generalnie za stówę można wymienić sporo, ale okazyjnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts