angel Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 (edited) Bardzo dobrym sposobem na wzmocnienie body do R6 jest podklejenie go plutnem z zywica epoksydowa czyli jezeli ty masz pekniecie od tego pinu do napisu "made in china" idziesz do sklepu budowlanego (najlepiej jakiegos wiekszego gdyz w mniejszych tego raczej niemaja) i prosisz o zywice epoksydowa(zawiera ja kazdy klej ala distal badz poxipol).Kupujes najmniejsza puszke gdyz duzo jej potrzebne niebedzie i kupujesz plutno tylko radze kupic nowa zywice epoksydowa gdyz gdy raz otworzymy opakowanie to z biegem czasu schnie ona coraz wolniej.I najpierw smarujesz zywica miejsce ktore chcesz wzmocnic oczywiscie od srodka body potem przykladasz kawalek plutna nastepnie zasmarowujesz ponownie to plutno i zostawiasz to tak nieruchomo na czas schniecia ktory jest zalecany do pelnego utwardzenienia(informacja na temat tego na puszce/sloiczku zywicy)I po wyschnieciu powstaje nam dosc mocna masa ktora jest rownoczesnie troche elastyczna w przeciwnienstwie do np. poxipolu ale rownierz mocna i sztywna.A to dzieki polaczeniu zywicy i plutna ktore trzyma wszystko stabilnie.Jest to dobry sposob na wzmocnienie body R6.Moj kumpel bawil sie z ta zywica gdyz w podobnym miejscu peklo mu body ale bylo to przy kolbie a wiec gdyby gdzies mocniej nia uderzyl nie odlamala by sie kolba tylko cala tylnia czesc body.Ale teraz po bardzo bardzo bardzo bardzo dlugim okresie schniecia i dalej uzytkowania bodyw w tym podklejonym miejscu jest sztywne i mocne.Przy odrobinie inwencji tworczej mozecie w ten sposob przykleic/wzmocnic kolbe do R6 Edited February 16, 2007 by angel Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 (edited) a czy my mówimy o tym samym CC XM177 DE??? http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...LENTYNKOWA.html I czy nie mówisz czasem tylko o mocowaniu kolby? Tak mówie właśnie o tym tylko że wersja 'B2' ze stałą kolbą (http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=169). Mocowanie też pochodzi z tej zabawki i zostało na chama przyklejone w miejsce mocowania kolby R6. Edited February 17, 2007 by wurst Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 18, 2007 Author Report Share Posted February 18, 2007 Hm. to chętnie bym taką kolbę zakupił. Nie mogę jednak nigdzie znaleźć nawet podobnych. Wszędzie tylko rozsuwane są, a jednak wolałbym stałą. A z pęknięciem body zrobiłem tak jak napisał "angel". I trzyma. Quote Link to post Share on other sites
sas Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Terminearts - masz może jakieś zdjęcie tej sklejonej kolby? Bo jestem ciekaw jak to wygląda. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 22, 2007 Author Report Share Posted February 22, 2007 Klejenie mojej kolby oparłem na posmarowaniu klejem tych części, które się zaczepiały podczas normalnego mocowania. Wszystko obłożone klejem złożyłem i dałem do schnięcia 2 dni. Jedynym śladem jaki pozostał to resztki białego kleju którego nie zdążyłem wydłubać z kancików body. Reszta wygląda jak przedtem: Sorry za ciemne zdjęcia lae i tak ciężko mi było to wyłapać. Zwłaszcza kamerką internetową.. Gdzie mogę dostać stałą kolbę za jakieś grosze??? Opłaca się robić ją z drewna, bo nie wiem czy wytrzyma ciężar kolby reszta karabinu? Quote Link to post Share on other sites
angel Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Raczej ci ten zaczep nie utrzymie takiej drewnianej kolby.Body w wellu te M4 jest troche liche w tym miejscu.Wiem bo moj kumpel ma problemy ze swoja emka wlasnie w tym miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 23, 2007 Author Report Share Posted February 23, 2007 No ja myślałem aby taka drewniana kolba, w miejscu w którym bedzie się łączyć z body, miała powierzchnię w stylu __|--|__|--|___ takich ząbków. I to samo wypiłować w odstającej części na kolbe od body, aby wszystko pasowało do siebie jak klocki. Następnie to skleić, a na takie łączenie nałożyć metalowe nasadki i skręcić śrubami. Wszystko elegancko wygładzić, pomalować, śruby zalepić i voi alla. Quote Link to post Share on other sites
ublizzard Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Bardzo dobrym sposobem na wzmocnienie body do R6 jest podklejenie go plutnem z zywica epoksydowa [...]prosisz o zywice epoksydowa(zawiera ja kazdy klej ala distal badz poxipol). Czyli Distal może być, a to płutno to jakie kolwiek? Czy np. szklane? Bo mam podobny problem jak ten twój kolega (poszło body w okolicach pinu i ta część od pinu do mocowania kolby mi odpada) i kleiłem distalem, ale sam distal nawet nieźle trzymał, lecz w końcu puścił, z tym płutnem może być nieźle (kompozytowe body ;-) ). Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted April 4, 2007 Author Report Share Posted April 4, 2007 ja tam się nie bawiłem tak dogłębnie. Przykleiłem distalem łącznik budowlany dł. 4-5cm (odpowiednio go prfilując do body) Disalem właśnie. Klej który wylazł otworami na śruby po zaschnięciu pokryłem (razem z łącznikiem) czarnym matem i daje niezły efekt (wyglądają jak śruby). A trzyma że głowa boli. Można dzrwi wyważać. Quote Link to post Share on other sites
pasiutrial Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 A ja mam problem z uszami górnego body w WELL R-7. Otóż złamały się :cry: Skleiłem je poxipolem, ale nie wiem, czy to długo da radę. Macie jakieś fajne opcje na górne body do R-7? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts