Zoltan Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 (edited) Witam, Posiadam stokowego TM m16 vietnam. Chciał bym zwiększyć moc. I teraz tak zależy mi na konkretnej poradzie, więc tak : - jeśli zainstaluje sprężynę M100 to co musze wymienić by nie traci trwałości - to samo co wyżej tylko m110 i czy bateria 8,4 1500maAh pociągnie ;) Zależy mi na bez awaryjności i na jakiś rozsądnych rozwiązaniach i kosztach ;) Jeśli ktoś przeprowadził już taki upograde to proszę o konkretną specyfikacje ;) Z góry dziekuje ;) ps Jaki jest typ GB v2 czy v3 ? Edited February 4, 2007 by Zoltan Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 GB v2. Ten wykres powinien Ci pomóc: http://machinegun.pl/images/tuning_03.jpg Jeżeli 110: metalowe ślizgowe łożyska, metalowa prowadnica sprężyny, stalowe zębatki, metalowa głowica cylindra i wzmocniona tłoka oraz powinieneś wymienić szkielet GB na wzmocniony. (znam osobę, która w AK47 TM przy 170PDI ma standardowy szkielet, ale to jest v3;) ) Osobiście w swoim M15 CA (gb v2) przy sprężynie 150PDI (~M110) wymieniłem wszystko jak wyżej (poza łożyskami, zębatkami i prowadnicą - w CA są standardowo metalowe/stalowe). A standardowy gb sam się rozleciał ;) Quote Link to post Share on other sites
Zoltan Posted February 5, 2007 Author Report Share Posted February 5, 2007 Dzieki a czy jesli wstawie ten kit: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=915 to czy zebatki i obudowa GB dadza rade ? i czy ten zestawik jest ogulnie ok czy srednio ;) Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 To nie jest dokonca prawda. Do m100 nic nie musisz wymieniac;) a przy m110 łożyska na stalowe ślizogowe, prowadnice na łożyskowaną metalową. No i jeżeli masz TM to pewnie aluminiowe zębatki to wtedy kup sobie za tanie pieniądze stalowe zębatki xyz:)wytrymajuą m120 nawet sam mam:) PZDR :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts