KubamaX Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Mam pytanko - jak obliczyć ile powinna wynosić długość lufy ?? Jak by co mam Mosberga M47 A2 (long) Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 A wzór sam sobie wyprowadź, bo nie da się tu napisać. Link to post Share on other sites
crossman Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 (edited) V1 nie powinno być większe o 1,3 do 1,5 razy od V2 :?: Przynajmiej tak mi się zdaje. Co do obliczenia, to obliczasz objętość cylindra (V1 z rysunku) V=3,14 x r2 x h r2 - promień do kwadratu h - skok tłoka w cylindrze (wysokość) 3,14 - to jest wartość liczbowa pi (nie mam na klawiaturze ;D) Później obliczasz objętość lufy z tego samego wzoru, tak żeby wyszło ci (z obliczeń) jaka powinna być dł. lufy (dzieląc wynik V1 przez V2) Jeśli źle napisałem to niech ktoś poprawi :D Edited February 8, 2007 by crossman Link to post Share on other sites
KubamaX Posted February 9, 2007 Author Report Share Posted February 9, 2007 Ok dzięki - wszystko zrozumiałe - pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts