NieznanyPL Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Piszę do posiadaczy tych gogli oraz do osób które miały z nimi styczność. W opisie na stronie nie ma informacji czy one parują. Oto link: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=155 Proszę o odpowiedz :-P Quote Link to post Share on other sites
Verdin Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Tak parują, po dłuższym biegu nawet bardzo mocno. Raz, nawet przez to musiałem się podać, gdzyż poprostu nic nie widziałem, a akurat goniły mnie dwie osoby. Quote Link to post Share on other sites
NieznanyPL Posted February 12, 2007 Author Report Share Posted February 12, 2007 (edited) Dzięki za odpowiedz Edited February 12, 2007 by NieznanyPL Quote Link to post Share on other sites
mavc Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Każde parują - mniej lub więcej. Akurat odnośnie tych okularów ich konstrukcja-ułatwia szybszą wentylacje, wytrzymałość oraz cena przemawia na korzyść. Mi parują po biegu-kiedy długo przykampie w jednym miejscu. Kiedy jestem w ruchu(ide) - zawsze coś przewieje i zaparowania znikają. Ja jestem bardzo zadowolony z ich posiadania. Zawsze do nich wracam kiedy wszystko inne paruje. Quote Link to post Share on other sites
Zygfryd Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Mam takie również, a właściwie teraz to już nie mam gdyż wczoraj przetestowałem tuning broni i się niestety popsuły :wink: tzn szybka okej nic nie przeleciało, ale nico ponad 400fps-ów i ramka tego nie wytrzymała nawet 5 strzałów na semi :strach: po auto została mi teraz tylko szybka :killer: Quote Link to post Share on other sites
o5am Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 okulary są całkiem wytrzymałe jednak parują jak każde... no chyba że masz bolle któreś tam... parowanie zniweluje namydlenie ich lub kupienie antifog'u poszukaj na forum... tematów jest dużo Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Potraktowałem antifogiem i nic nie parują, jak za tę cenę to rewelka. Quote Link to post Share on other sites
rafalzzz Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 moja metoda jest taka: bierzesz palec i ślinisz go, i smarujesz w środku okularów. robie tak od zawsze w okularach do nurkowania, i w tych też sie sprawdza. co do antifoga , też go mam, ale ślina działa lepiej. może to kogoś odpychać , ale sposób działa w 100% Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 ja używam antyfoga firmy K2 :) ładnie pachnie :P Mam uvex skyper,x-one i ultrasonic,na pierwszych 2? akcjach było znośnie potem już psikałem antyfogiem bo strasznie parowały :/ Quote Link to post Share on other sites
Verdin Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Z prostszych metod na parowanie, mogę osobiście polecić mydło-tanie i całkiem trwałe. . Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 UVEX Skyper nie paruja mi prawie w ogole, a jesli juz to w tak minimalny sposob ze nijak nie utrudnia to widocznosci. Jak? 1. Maja antifog 2. Odchylasz je tak, zeby dociskaly na brwi, a zeby pod oczami miec dostep powietrza. Quote Link to post Share on other sites
hoous Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 sorki all, nie wiem o czym piszecie. używam tych okularów (żółte) od roku, zaparowały TYLKO PARĘ razy, i to zawsze, gdy miałem czymś przysłonięte usta i nos (szalokominiarka). poza tym NIGDY nie parują, nawet w "mokre" dni. naprawdę polecam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts