Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ca36 + lufa madbull

Recommended Posts

Witam,

ostatnio zastanawiałem się nad wymianą lufy na precyzyjną i przeglądałem ofertę sklepów. Niestety ku mojemu zdziwieniu wybór jest prawie żaden, a jak dodamy do tego, że "Produkt aktualnie niedostępny" to wyłania się ponury obraz przykrej rzeczywistości. Przeglądają oferty natknąłem się jednak na lufy MadBull, które to ostatnio pojawiły się na Polskim rynku. Z przykrością stwierdzam również fakt, że firma ta luf 495mm nie robi, najbliżej uplasowała się więc lufa 509 MadBull - 509mm. Z czystego rachunku wynika, że wystawałaby ona z lufy zew. o jakieś 13mm (co wymagałoby rozwiercenia tłumika płomienia). Jest to moja propozycja na preclufę do ca36, a może ktoś ma jakiś inny pomysł?

w przypadku mad bull-i niewiem czy takie zwykle obciecie nie zabije całej lufy!! Lufy z firmy madBull sa pokryte teflonem wiec wydaje mi sie ze gdy ja przytniemy owy teflon moze zacząc sie "łuszczyć" znaczy sie odpadać!! To takie moje małe spekulacje :)

Proszę używać pozlskich znaków. Pozdrawiam. SJP.

W ASGShop maja lufy 500mm. Akurat CA35 to nie oglądałem z tak bliska, ale jeszcze nie widziałem repliki gdzie 5mm robiłoby różnicę, więc może wejdzie. Mają też lufy 473mm, która też może być, bo 20mm więcej w lufie żadnych kokosów Ci nie da.

Więc dramatu nie ma. Lufy rzeczywiście bym nie ciął. Kiedys Medium sie na ten temat wypowiadał i podobno jest to trudne i ryzykowne w domowych warunkach.

jeszcze nie widziałem repliki gdzie 5mm robiłoby różnicę

no tu niestety nie przejdzie, lufa wew. kończy się jakiś 1mm przed końcem zew., na to nakręcany jest tłumik płomienia, który zaraz za gwintem jest chudszy niż lufa wew., więc pozostaje rozwiercić, co nie wydaje mi się skomplikowanym zabiegiem.