Szczepan Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Dokładny problem jest w tym, że w gb v3 mam głowicę cylindra v3 bore up Deep Fire. Głowica nie dochodzi do końca gearboxa, a wydaje mi się, że powinna. Czy głowica do v2 nie jest przypadkiem o te kilka mm dłuższa? Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Witam. Rozkładałem swój GB i mam dwa problemy: 1. Została mi jedna sprężynka, o taka: http://picasaweb.google.pl/Frytas93/Sprezynka# Gdzie ją włożyć? 2. Pomóżcie w podkładkowaniu. Wiecie ile i gdzie trzeba podkładek włożyć do stockowego g36? Z góry dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 To jest sprężynka od spustu. Ile podkładać? Waść raczysz żartować. Każdą replikę podkładkuje się inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 (edited) Z podkładkami tak myślałem :D A tę sprężynkę gdzie dokładnie wrzucić? Dodam że spust wraca :D Co do podkładek. Nie mogę na wmasg znaleźć jakieś instrukcji jak sie za to zabrać. Istnieje w ogóle jakaś? Edited January 26, 2010 by Frytas Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 (edited) 1. Sprawdź język spustu czy dobrze chodzi... po naciśnięciu i puszczeniu powinien wracać na miejsce początkowe, bez tej sprężynki może mieć problem. 2. Nie ma czegoś takiego jak gotowy zestaw, schemat zębatek do podkładkowania, każdy gb to indywidualny proces podkładkowania i najlepiej przez osobę która ma o tym pojęcie... minimalnie za późno :-P Edited January 26, 2010 by szumitek Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 To będę się musiał tego nauczyć. Istnieje jakis poradnik jak to robić czy muszę robić to "na czuja"? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Z podkładkami tak myślałem :D A tę sprężynkę gdzie dokładnie wrzucić? Dodam że spust wraca :D :o To będę się musiał tego nauczyć. Istnieje jakis poradnik jak to robić czy muszę robić to "na czuja"? Na mechbox.com masz tutoriale. Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 :o Na mechbox.com masz tutoriale. Na mechbox nie mogę znaleźć ale youtube jest bardzo pomocny. Dzięki wszystkim :D Ale nadal nurtuje mnie ta sprężynka :D Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 krótszym kikutem w otwór w gb obok tego co wkłada sie spust. dłuzszy zapiera sie o spust. Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 ok, Dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
Pyro_Des Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Witam Mam pytanie - posiadam CA8-2 mam już wymienione : -gumkę HU sylikon Guardera -lufę precyzyjna Systemy -M110 Guardera -komore HU doszczelniona porcją taśmy teflonowej Chciałbym osiągnąć moc w okolicach 430-450 fps - co jeszcze włożyć i wymienić aby nie uszkodzić GB ? Dziękuje z góry za odpowiedź i przepraszam za tak głupie pytanie lecz po prostu nie znam się na tym. Quote Link to post Share on other sites
Ghoost95 Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Mam pytanie jaki tłumik dźwięku do CA36K i czy coś on mi da? :zastanawia: Prosił bym o jakieś podpowiedzi albo linki;D Pozdrawiam;P Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 - http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts