Saxon Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Hej powiedzcie mi gdzie moge dostać barwniki do takanin , w jakich sklepach mam szukac?? Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Może w chemicznych.... ? Link to post Share on other sites
Kundelek Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Mozesz kupic w kazdym markecie lub kiosku w aptece Link to post Share on other sites
Assarin Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Ostatnio byłem z kumplem na wykopaliskach u trzeciego kumpla :D Wiecie, garaż znajomego zawsze wydaje się skarbnicą wszelkiej maści tajemniczych obiektów pożądania... im starszy i bardziej zagracony tym lepiej :) Wygrzebaliśmy u niego rękawiczki robocze które poza kolorem (kość słoniowa) wyglądały rewelacyjnie. Postanowiłem sobie je przefarbować na oliwke. Kumpel w chemicznym bodaj kupił barwnik, matka mnie przeklęła za gotowanie jakiejś czarnej mazi w garnku ale efekt był prawie zadowalający. Tkanina złapała kolor bezbłędnie, nawet bardziej zawodowo wyglądała niż oryginalne materiały na rękawiczki taktyczne w oliwce. No a prawie bo skórka się niestety pomarszczyła, pogięła, zeszła i rozeszła :D Niemniej farbowanie tkanin należy zacząć od 2 testów. 1. czy w ogóle się kolorek złapie (szwy w moim przypadku zostały białe) 2. czy się materiał nie ugotuje na twardo. ;) Link to post Share on other sites
homikowaty Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Hej powiedzcie mi gdzie moge dostać barwniki do takanin , w jakich sklepach mam szukac?? W Krakowie, skręcając z Dietla w Wielopole, pierwszy sklep po prawej... szeroki wybór... Link to post Share on other sites
Recommended Posts