darude111 Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Mam pytanie co do jej wykonania, bo widziałem tutaj na forum że bardzo dużo ludzi je ma i używa,a większość pisze iż są to przysłony homemade :D wiec mialbym tutaj prośbe o jakieś info z czego dokładniej ją zrobić gdyż znalazłem tu na forum o jej wymiarach i jak ją przymocować, ale nie wspomniano już o materiałach. W sumie o tych wymiarach to bym wolał jeszcze usłyszeć opinie innych ;) a osłona ta jest do 3-9x40. Pewno nie tylko mi się przyda ten temat i info jak taką osłonę wykonać ;) Link to post Share on other sites
Świr Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 (edited) Były o tym tematy. Kupujesz PCV o śr. wew takiej jak śr. zew twojej lunety i docinasz na np: 5-10cm. Całość ładnie szlifujesz i malujesz czarnym matem. Nakładasz na lunetę i gotowe. Najlepiej idź do marketu budowlanego z ta odkręcaną końcówką lunety i przymierzaj do różnych rur kanalizacyjnych ;) najlepiej żeby weszło ciasno, lub nie chciało wejść [w domu doszlifujesz od wewnątrz] Najprostsze sposoby są zawsze najlepsze :-F Na mojej lunecie działa. Edited April 7, 2007 by Świr Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=27136 15 sekund szukania na forum :wink: nie wszysztko co tyczy przerubek czy zmian przy lunetach musi byc s dziale "snajperzy..." :wink: Po to są działy techniczne :wink: Link to post Share on other sites
darude111 Posted April 7, 2007 Author Report Share Posted April 7, 2007 No zależy pod jakim hasłem się szuka ;) to już nie moja wina że każdy inaczej to nazywa i trudniej potem coś wyszukać... ale i tak przepraszam za zaśmiecanie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts