Szaszłyk Posted September 12, 2003 Report Share Posted September 12, 2003 Witam, Chcęsobie sprowadzić z usa, buty z goretexem, ale mam pewien problem. Nie weim jaką szerokość buta mam wybrać. Czy ktoś wie jakie są szerokości (w cm lub inchach) REGULAR i WIDE? Pozdrawiam BArtek Link to post Share on other sites
Kapral Posted September 12, 2003 Report Share Posted September 12, 2003 hooah, jest szerokości, XN, N, R, W i XW, jest to obwód miedzy pietą a podbiciem stopy. Niestety nie wiem jak sie to przedstawia w cm:( Sam bym chętnie skorzystał, natomiast musze powiedzieć, ze to dosyć bardzo ważna sprawa, jakiś zcas temu sparwiłęm sobie junglery w rozmiarze 10R, niestety były za małe w szerokosci, a co za tym szło nie dałosie w nich chodzic(straznie obciskały w okolicach kostki). pozdrawiam kapral Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted September 12, 2003 Report Share Posted September 12, 2003 Gdzies na Forum ktos kiedys podal link do tabeli z wymiarami wszelkimi obuwia. Poszukajcie sobie. Tylko ze pamietajcie numer nie obejmuje wymiaru podbicia niestety. Ja mam mala stope a wysokie podbicie i musze czesto brac o dwa numery za duze. Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 14, 2003 Author Report Share Posted September 14, 2003 Pinky, tabelę rzomiarów (długości) to ja znam na pamieć :-) chodzi mi tylko o szerokości. Kapral, wiem jakie są jeszcze pozostałe rozmiarówki, ale ja potrzbuję tylko Reg'a i Wide'a Link to post Share on other sites
AWR_sowiet Posted September 14, 2003 Report Share Posted September 14, 2003 nom mi tez by sie przydala taka tabelka ;] pozdrawiam Link to post Share on other sites
Xie Posted September 15, 2003 Report Share Posted September 15, 2003 Rany, Panowie.... Przecież z każdym sklepem jest kontakt mailowy, a od maili jest specjalny człowieczek, którego zadaniem jest ładnie odpowiadać na wszystkie pytania :P. Czemu po prostu nie napisać do nich i nie poprosić o tabelkę? Tym bardziej, że jako weteranka w poszukiwaniu damskich butów wiem dobrze, że każdy sklep, czy firma produkująca buty potrafi mieć swoje własne wymiary (może mi nie uwierzycie, ale taki np. rozmiar 41 odpowiada czasem 40, a czasem 42...) pozdrawiam XIE Link to post Share on other sites
Gabang Posted September 16, 2003 Report Share Posted September 16, 2003 Witam! Mieszkam teraz w USA. Kupilem kurtke wg rozmiaru tabeli ze sklepu. Piekna sprawa, ale jutro jade z nia na poczte (odeslac) - w USA trzeba uwazac bo tu kazdy sklep ma inne wymiary. W PL kupuje XL a w USA L okazala sie za duza :-o Nie lepiej kupic buty z GT w PL? Ja tak zrobie jak wroce, bo zakup obuwia przez internet jest zbyt ryzykowny. Ale jak chcesz to kupuj regular - Amerykanie maja swoje "rozmiary" i musza miec odpowiednio duze produkty. Ale i tak z numeracja jest tutaj wesolo - mam jedne buty 11 a drugie 13 i obie pary pasuja!!! No chyba, ze masz szeroka stope (bardzo). Pozdrawiam Gabang Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 10, 2003 Author Report Share Posted October 10, 2003 Cześć, Kupiłem sobie w końcu buciki no i okazało się, że Regualr to jednak za wąsko... Teraz już wiem, że będzie trzeba kupować wide'y... Link to post Share on other sites
Recommended Posts