Szaszłyk Posted September 12, 2003 Report Posted September 12, 2003 Witam, Chcęsobie sprowadzić z usa, buty z goretexem, ale mam pewien problem. Nie weim jaką szerokość buta mam wybrać. Czy ktoś wie jakie są szerokości (w cm lub inchach) REGULAR i WIDE? Pozdrawiam BArtek
Kapral Posted September 12, 2003 Report Posted September 12, 2003 hooah, jest szerokości, XN, N, R, W i XW, jest to obwód miedzy pietą a podbiciem stopy. Niestety nie wiem jak sie to przedstawia w cm:( Sam bym chętnie skorzystał, natomiast musze powiedzieć, ze to dosyć bardzo ważna sprawa, jakiś zcas temu sparwiłęm sobie junglery w rozmiarze 10R, niestety były za małe w szerokosci, a co za tym szło nie dałosie w nich chodzic(straznie obciskały w okolicach kostki). pozdrawiam kapral
PAT_Pinky Posted September 12, 2003 Report Posted September 12, 2003 Gdzies na Forum ktos kiedys podal link do tabeli z wymiarami wszelkimi obuwia. Poszukajcie sobie. Tylko ze pamietajcie numer nie obejmuje wymiaru podbicia niestety. Ja mam mala stope a wysokie podbicie i musze czesto brac o dwa numery za duze.
Szaszłyk Posted September 14, 2003 Author Report Posted September 14, 2003 Pinky, tabelę rzomiarów (długości) to ja znam na pamieć :-) chodzi mi tylko o szerokości. Kapral, wiem jakie są jeszcze pozostałe rozmiarówki, ale ja potrzbuję tylko Reg'a i Wide'a
AWR_sowiet Posted September 14, 2003 Report Posted September 14, 2003 nom mi tez by sie przydala taka tabelka ;] pozdrawiam
Xie Posted September 15, 2003 Report Posted September 15, 2003 Rany, Panowie.... Przecież z każdym sklepem jest kontakt mailowy, a od maili jest specjalny człowieczek, którego zadaniem jest ładnie odpowiadać na wszystkie pytania :P. Czemu po prostu nie napisać do nich i nie poprosić o tabelkę? Tym bardziej, że jako weteranka w poszukiwaniu damskich butów wiem dobrze, że każdy sklep, czy firma produkująca buty potrafi mieć swoje własne wymiary (może mi nie uwierzycie, ale taki np. rozmiar 41 odpowiada czasem 40, a czasem 42...) pozdrawiam XIE
Gabang Posted September 16, 2003 Report Posted September 16, 2003 Witam! Mieszkam teraz w USA. Kupilem kurtke wg rozmiaru tabeli ze sklepu. Piekna sprawa, ale jutro jade z nia na poczte (odeslac) - w USA trzeba uwazac bo tu kazdy sklep ma inne wymiary. W PL kupuje XL a w USA L okazala sie za duza :-o Nie lepiej kupic buty z GT w PL? Ja tak zrobie jak wroce, bo zakup obuwia przez internet jest zbyt ryzykowny. Ale jak chcesz to kupuj regular - Amerykanie maja swoje "rozmiary" i musza miec odpowiednio duze produkty. Ale i tak z numeracja jest tutaj wesolo - mam jedne buty 11 a drugie 13 i obie pary pasuja!!! No chyba, ze masz szeroka stope (bardzo). Pozdrawiam Gabang
Szaszłyk Posted October 10, 2003 Author Report Posted October 10, 2003 Cześć, Kupiłem sobie w końcu buciki no i okazało się, że Regualr to jednak za wąsko... Teraz już wiem, że będzie trzeba kupować wide'y...
Recommended Posts