aNaRkI Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 Witam mam pewnien problem. Dzisiaj poszedłem na pierwszą strzelankę ze stuningowanym m4 s-systems(PJ). Pierwszy strzał i już pojawił się problem. Bateria (9,6v intellect 1400mah NiMh) nie mogła pociągnać sprężyny (m110 guarder). Tłok dochodził do końca dopiero po paru pociągnięciach spustu. Po kilku strzałach replika jakby się rozgrzała i jakoś zaczeło to strzelać. Jednak i tak szło to jak krew z nosa, czasem karabin sie przycinał i kulka leciała dopiero za drugim naciśnięciem spustu. Ostatecznie bateria padła po jakiś 100-150 kulkach i nie mogła już pociągnąc nawet stockowej mp5 cymy. Dzień wcześniej była ładowana (6,5h). Próbowałem również na innych bateriach intellecu 9,6(taki sam jak mój) również miała problemy z naciągnięciem sprężyny, oraz jakiejś innej również 9,6 i nimh ten sam problem i też zaraz padła. Czy jak zaaplikował bym sobie 9,6 NiCd przyniosło by to poprawę? Czy może to wina czegoś innego (styki) ? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 (edited) Tuning robiłeś sam ?? Edited April 21, 2007 by GRELO OASG Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted April 21, 2007 Author Report Share Posted April 21, 2007 Tak Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 Nie wydaje mi się, żeby to była kwestia batki. Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 No mi też nie wydaje się żeby to była wina batki tym bardziej że podłanczałeś inne i to samo było. Mój kumpel ma m120 guardera i intellecta 9,6 1400 i mu działa jak powinno. Więc obstawiam że możesz mieć np. źle spodkładkowane zębatki albo też gdzieś przebicie na gearbox i wtedy prąd idzie przez obudowe gearbox'a i się rozładowywuje i nie chce uciągnąć sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Skoro dales sam rade wstawic tuning to git... Jak wedlug mnie to styki do wyczyszczenia, kable mógłbyś na silikonowe niskooporowe... Sprawdź również czy przypadkiem któreś ogniwo batki nie nagrzewa sie szybciej od pozostałych (strzel z 50 strzalów, wyjmij batke i oceń opuszkami każde ogniwo), jeżeli któreś rzeczywiście mocniej sie nagrzało to bardzo możliwe ze sie popsiuło :P A same intelecty sa cudowne! Ja mam 8.4 1400intelecta i ciagnie mi m120 na lajcie :) Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted April 22, 2007 Author Report Share Posted April 22, 2007 Wczoraj rozkręciłem gb i znalazłem w jednym miejscu małe dziurę w izolacji zakleiłem to izolką. Dotatkowo dokładnie wyczyściłem wszytkie styki dzisiaj naładuję batkę i zobaczym jak to będzie. @mojopl to nie wina batki bo na innych jest to samo. Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted April 22, 2007 Author Report Share Posted April 22, 2007 Pomogła izolacja i czyszczenie styków ;] W domu bez najmniejszych problemów wystrzelałem ponad 2 hi capy w poduszkę i bateria nadal trzymała rof i bez problemu naciągała tłok. Nic nie żęziło. Dzięki wszytkim za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Czyli tradycja stykowa przemówilła :P dobrze ze wszystko dobrze :) pzdr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts