ŁukaszP Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 witam! uwaga na dysze wzmocnione do mp5 firmy deep fire. to juz którys sygnał od osoby która użyła tej dyszy do tuuningu. Sam kupiłem te mosięzną i miałem to samo. efekt uzycia: dysza nie dochodzi do gumki hop-up jej praca konczy sie w 3/4 długosci przez co nie podaje prawidłowo kulek i karabienk dostaje zajoba. Moc moze spasc bardzo drastycznie z powodu tej nieszczelności i HU moze zostac powaznie uszkodzony (rozerwanie szyjki) powodem tych usterek jest minimalna nadkalibrowosc tej dyszy na "schodku" tuz przed uchwytem popychacza. Poprostu dysze są niedokładnie dotoczone. żeby to naprawic wystarczy lekko poprawic szyjke HU wiertłem o srednicy dyszy poszerzonej. Czyli rozkalibrowac delikatnie tak żeby dysza wchodziła na całej swojej długosci. a tak ogólnie to dyszka jest super ;) tzn szczelna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts