arsenlupen Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 (edited) Witam Mam pytanie odnośnie tuningu m 16 firmy G&P. Czy wymiana cylindra na stalowy polerowany (ale nie ten szerszy), głowicy tłoka na uszczelnioną itd., łożyskowaną prowadnice sprężyny, włożenie preclufy i silikonowego hopka, zwiększy ilość fps, tzn wiem że zwiększy tylko o ile? Tak prościej byłoby włożyć mocniejszą sprężynę i prowadnicę sprężyny, więc prosze bez cynizmu i ironii. Z góry dzięki za rzetelne informacje Edited May 28, 2007 by arsenlupen Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 To zależy z jakiej firmy. Dobre (szczelne) części robi guarder systema lub Deep Fire. Najlepszym wyjściem byłby montaż tego zestawu: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=234 Chociaż za tą cenę można wyrwać świetny borek guardera. Emki GP dają w stocku około 360FPS więc precka powinna ci odpalić z 10 - 15 FPS (zależy która) Zestaw cylindra da może z 15 no chyba że borek to na pewno więcej. Myślę że do 390 dociągniesz :D Wpadłem jeszcze na lepsze rozwiązanie! Jeżeli nie chcesz boreupa to kup: Cylinder SYSTEMA Głowicę cylindra z poszerzoną dyszą (wymiary ma normalne a dysza ma poszerzoną średnicę jak w BU) Poszerzoną dyszę Guarder/Systema/DF Głowicę tłoka z duraconu SYSTEMA (bez łożyska - tłok będzie lżejszy co da kilka FPS) Prowadnicę z łożyskowaniem Guarder Precka Guarder/Systema/ KM Head 1950 Gumka silikon guardera Jak jeszcze doszczelnisz teflonem to na tych częściach będzie z 400 - 410 Quote Link to post Share on other sites
arsenlupen Posted May 30, 2007 Author Report Share Posted May 30, 2007 Dzięki za konkretną odpowiedź. Teraz tylko zostaje policzyć koszta i przeystąpić do tuningu. :killer: Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 OK misiek fajne wymieniłes firmy ale Z deep fire sie nie zgodze... uwierz gadałem z caprim itp ogólnie firma bardzo słaba zresztą z tego co słyszałem od użytkowników to... nie bardzoo.. co do dyszy tej metalowej DF ptorafią zrobić ją za krtutką albo za długa przez co albo masz spadek mocy albo sie blokuje kulka i trzeba czlifować... Quote Link to post Share on other sites
clown Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Poszukaj w temacie o M4 i SAM-R G&P. W skrócie kupujesz sprężyne M130 + głowice tłoka i cieszysz się ponad 400 fps'ami na prawie stock'owym gunie. ;) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Napisałem jakiej firmy ma byc dysza i zauwaz ze DF wymieniłem na kńcu.... ogolnie też slyszalem dużo o nieszczelnoci DF i nie jestem tego zwolennikiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts