ciool Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Nie wiem czy to jest miejsce na tego posta ale mam pytanie. Niestety złożyło się tak że muszę wyczyścić lufę bo każda kolejna kulka leci gdzie chce, a ze środka wypadają mi jakieś "piórka" :wink: . Mam tylko wielki problem z "otworzeniem" eMki, usunąłem pin, ciągnę za uchwyt transportowy (jak w instrukcji) i da się odciągnąć tylko odrobinę, później się blokuje. Nie chcę tego robić na siłę, wydaje mi się że wszystko zrobiłem poprawnie... Widocznie nie, skoro się nie da... Czy może już ktoś przebrnął przez ten etap i mógłby mi poradzić ? Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 (edited) Zamknij i strzela na semi. Edited June 3, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
ciool Posted June 3, 2007 Author Report Share Posted June 3, 2007 KUPA. Troszke jakby więcej ruszyło ale dalej sie nie rozkłada :/ czyli czeka mnie kolejna wizyta w gunfire... może mi pokażą jak to robić. Chyba że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Mateusz666 Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Musisz śmialo pociągnąć do góry- nic się nie stanie ;-) ja już miałem komorę hopa w rękach:D:D Quote Link to post Share on other sites
ciool Posted June 4, 2007 Author Report Share Posted June 4, 2007 Może ci jakiś kurczak do hicapa wleciał Ee, no tak to wyglądało. Faktycznie szarpnąłem mocniej, i się otworzyło trzeba troche siły jednak użyc. Tak poza tym, w lufie, nie wiem jakim cudem jakiś syf (jakiś fragment roślinki?). A te "piórka" to najprawdopodobniej były fragmenty "ostruganych kulek". Cały wylot lufy natomiast pokrywa cienka warstwa (chyba) plastiku... wyciorem się tego nie pozbędę, wychodzą tylko drobne białe "płatki". (Może ktoś mi powie w jakim temacie mam dać pytanie co z tym zrobić, byłbym wdzięczny.) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 NAłóż na wycior drobniuśki papier ścierny. Ale naprawdę baaardzo drobny. A najlepiej włóż po prostu preclufę, jeśli maszna to kasę ;) Quote Link to post Share on other sites
ciool Posted June 4, 2007 Author Report Share Posted June 4, 2007 Chwilowo nie, ale mam to w planie, potrzebuje guna na weekend..., zapytałbym w dziale ogólne techniczne również i chyba tak zrobie. Lufa jest miedziana, gdybym odczepił ją od komory hop up... to może udałoby się to załatwić zanurzeniem wylotu w jakimś rozpuszczalniku ?? (może to głupi pomysł). W razie czego proszę o usunięcie postów, będę wiedział że mam się z tym przenieść do "ogólnych technicznych" Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Jeżeli lufę potrzebujesz na bardzo krótko, bo ją wymieniasz, to w przypływie desperacji możesz ją krócić ;) Czy rozpuszczalnik jest dobrym pomysłem-nie wiem. Spróbuj najpierw z papierem ściernym, tak jak mówiłem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts