Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Nie wiem czy to jest miejsce na tego posta ale mam pytanie. Niestety złożyło się tak że muszę wyczyścić lufę bo każda kolejna kulka leci gdzie chce, a ze środka wypadają mi jakieś "piórka" :wink: . Mam tylko wielki problem z "otworzeniem" eMki, usunąłem pin, ciągnę za uchwyt transportowy (jak w instrukcji) i da się odciągnąć tylko odrobinę, później się blokuje. Nie chcę tego robić na siłę, wydaje mi się że wszystko zrobiłem poprawnie... Widocznie nie, skoro się nie da... Czy może już ktoś przebrnął przez ten etap i mógłby mi poradzić ? Z góry dziękuję.

Może ci jakiś kurczak do hicapa wleciał

Ee, no tak to wyglądało. Faktycznie szarpnąłem mocniej, i się otworzyło trzeba troche siły jednak użyc.

Tak poza tym, w lufie, nie wiem jakim cudem jakiś syf (jakiś fragment roślinki?). A te "piórka" to najprawdopodobniej były fragmenty "ostruganych kulek". Cały wylot lufy natomiast pokrywa cienka warstwa (chyba) plastiku... wyciorem się tego nie pozbędę, wychodzą tylko drobne białe "płatki". (Może ktoś mi powie w jakim temacie mam dać pytanie co z tym zrobić, byłbym wdzięczny.)

Pozdro

Chwilowo nie, ale mam to w planie, potrzebuje guna na weekend..., zapytałbym w dziale ogólne techniczne również i chyba tak zrobie. Lufa jest miedziana, gdybym odczepił ją od komory hop up... to może udałoby się to załatwić zanurzeniem wylotu w jakimś rozpuszczalniku ?? (może to głupi pomysł).

W razie czego proszę o usunięcie postów, będę wiedział że mam się z tym przenieść do "ogólnych technicznych"

Jeżeli lufę potrzebujesz na bardzo krótko, bo ją wymieniasz, to w przypływie desperacji możesz ją krócić ;)

Czy rozpuszczalnik jest dobrym pomysłem-nie wiem. Spróbuj najpierw z papierem ściernym, tak jak mówiłem.