TheProsiak Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Ostatnio w S-System po złożeniu GB na auto gnat strzela jak na semi :???: oddaje 3-4 strzały i przerywa obwód. Grzebałem szukając przyczyny i nic nie znalazłem. Problem zaczoł się mniej więcej po założeniu zębatek STU. Pisząc wpadł mi do głowy pomysł że może ta mała sprężynka przy płytce selektora, która odpycha "ząb" który przerywa na semi za słabo go trzyma i drgania podczas strzelania przesuwają ten ząb do góry i przerywa. Innego pomysłu nie mam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Na odległość trudno postawić jednoznaczną diagnozę. Może to być rzeczona sprężynka albo płytka selektora może mieć za dużo luzu z jakiegoś powodu. Styki mogą też być po prostu zabrudzone. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Wystarczy powiedzieć jedno żeby było wszystko wiadomo... - jeżeli ludziu masz problemy z trybami ognia - jest to płytka selektora (zespół płytki) lub taka metalowa część zwąca się przerywaczem. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 To to samo, w innych słowach ujęte 8) Jeśli sam nie możesz sobie z tym poradzić, daj to do zrobienia komuś, kto ma GB w małym palcu. Jeśli nie masz nikogo takiego, to chyba tylko serwis pozostał... Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted June 15, 2007 Author Report Share Posted June 15, 2007 Żeby było śmieszniej zaraz po złożeniu GB auto normalnie działa, kiedy załaduje maga i zaczne śmiegać na amunicji po pierwszej serii zaczyna się ten problem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts