SouthMan Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Witam, czy ma ktoś gumke HU z tej rodziny : http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=KM-AEG450N ?? W zestawie jest ten plastikowy pierścień który powinno sie wepchnać za gumke ( dlatego jest ona taka krótka ) No i tu jest problem, jak wciśnie sie to cudo to wyjać będzie bardzo ciężko, więc wstawiłem bez niego , troche teflonu za gumke w ramach rekompensaty. Wszystko fajnie pięknie tylko przy strzelaniu leci od 2 do 4 kulek :/ Dziewne jest dodatkowo to iż po wrzuceniu kulki do komory zatrzymuje sie na gumce. Aha, no i nie jest na pewno wina GB, na innej gumce strzela zawsze tak jak powinno. Czy miał ktoś podobne doświadczenie ? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Możesz zrobić zdjęcie tej gumki z przodu? mam wrażenie że ten dzióbek z przodu jest za krótki i za szeroki, przez co za dużo kulek wchodzi do komory [ i zatrzymuje się na tej części gumki hu, która wykonuje właściwą pracę, zamiast trochę wcześniej]. Jeżeli się da, to postaraj się bardziej docisnąć gumkę i komorę hu do gearboxa Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted June 15, 2007 Author Report Share Posted June 15, 2007 Hmmm, masz racje : No nic, przynajmniej znam przczyne, ide kombinować ;) Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 (edited) http://forums.airsoftmechanics.com/index.php?topic=256.15 jeżeli to coś pomoże... Jeszcze zobacz [zmierz] jak "głęboko" znajduje się ten "dzyndzel" do podkręcania od krawędzi gumki [z przodu, do tej głównej krawędzi]. Jeżeli w KM jest on "głębiej" to można próbować lekko wypchnąć gumke do prztodu Edited June 15, 2007 by Świr Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted June 15, 2007 Author Report Share Posted June 15, 2007 Hmmm, pierwsze spostrzeżenie, gumki nie można przesunać do produ bo to wybrzuszenie podkręcające kulke zaczyna nachodzić na lufe .... Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 Jedyne co mi przychodzi na myśl, to odlanie takiej "otoczki" z silikonu bezpośrednio na gumce.. :???: Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted June 15, 2007 Author Report Share Posted June 15, 2007 Przesunąłem gumke do przodu na tyle ile sie dało, złozyłem i zmalała ilosc dubletów. Ale jednak sie zdarzają ... Powiem jednak że bede walczył, bo gumka jest na prawde świetna, jak już strzela pojedyńczo ;) Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 jedyne co mi do głowy jeszcze przychodzi, to uciąć tą część z gumki którą miałeś wcześniej [guarder??] i przykleić ją do KM Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted June 15, 2007 Author Report Share Posted June 15, 2007 Też właśnie nad tym myślałem, dam znać jak bedą jakieś efekty ;) Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted June 15, 2007 Author Report Share Posted June 15, 2007 Hmmm, wygląda to tak : Niestety nie mam sprawdzić czy działa, resztke kulek zużyłem na testy po przesunięciu gumki do przodu. Ale wróże że bedzie okej, hehe :D Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Wydaje mi się że będzie pasowało. Jest jeszcze możliwość, że ten "dzióbek" będzie za długi i kulki nie będą chciały wchodzić do komory.. Wtedy przesuń gumkę do tyłu lub lekko "odchudź" dzióbek od dołu [od strony, z której wchodzą kulki] ;-) Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted June 17, 2007 Author Report Share Posted June 17, 2007 Dobra, udało mi sie :D Na szczeście obeszło sie bez ucinania 'dziubka'. Dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts