herradi Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Witam. Czy ktoś tuningował replike (lub kupowal gotową) na ASGShopie z częściami Deep Fire?? Sprzedają/tuningują repliki własnie na tych częściach przeważnie , i chciałbym się dowiedzieć czy się to opłaca. Do mnie na przykład nie przemawia Deep Fire. Dzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 (edited) Ja kupiłem parę tygodni temu M15A4 z tuningiem level 1 na podzespołach DF i sprężyną M110, no i wszystko hula znakomicie. Fakt, nie mogę wiele powiedzieć o wytrzymałości, ale po wywaleniu paru hicapów i po paru zacinkach na hop-upie wszystko dalej śmiga jak nowe. Poza tym myślę, gdyby to były przeciętne bebechy, asgshop nie dawałby na nie 12 mies. gwarancji. BTW części nie mają przemawiać, tylko pracować:) Edited June 19, 2007 by pafcio0 Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Do mnie na przykład nie przemawia Deep Fire. A masz jakieś argumenty, doświadczenia? Czy doznałeś objawienia na widok fusów w szklance? Różnych części DF używa się przy różnych okazjach. Niezłych i tanich bore-upów np., albo pancernych GB. Ogólnie nie ma się co przejmować. BTW upgrade w ASGShopie to robi non-stop mnóstwo osób. Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted June 20, 2007 Author Report Share Posted June 20, 2007 (edited) masz jakieś argumenty, doświadczenia? W moim starym Aegu po paru dniach (!) pękł wzmocniony gearbox Deep Fire a metalowa głowica tłoka (również z DF) zaczynała pękać Miałem tam sprężynke 110 Guardera Edited June 20, 2007 by herradi Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 U nas pracuje kilka zestawów BU DF i wszystko śmiga. Na M110 właśnie. GB DF z tego co wiem ASGShop montuje również w najsilniejszych upgradach. CZy wytrzymują - spytaj sklepu. Ja znam 2 GB DF no i chodzą, ale 2 to niedużo :) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Przylaczam sie do opinii kolegow - rowniez BU DF i rowniez M110 - smiga jak glupie, a przelecialo juz przez to jakies 10 000 kulek. Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted June 20, 2007 Author Report Share Posted June 20, 2007 Więc może mi się "udało" kupić feralny gearbox i głowice. Cóż... OK, kupuje tuningowaną giwere, zaufam DF , zobaczymy co będzie :) Dzięki za wypowiedzi i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Ja akurat posiadam tłok DF na sprezynce M120. Paluszek mam bardzo ciezki i ostatnio rozkrecalem karabinek po wystrzeleniu sporej ilosci kulek i nie widze zadnych sladow pekniec ani rys na tłoku. Kolega ma GB DF na sprezynce M120 i tez wszystko pieknie smiga. Miał problem ze spasowaniem czesci przy skladaniu ale poza tym jest wszystko ok. Trzeba pamietac ze czesci czesciom nie sa rowne i zawsze moze znalesc sie jakas czesc ktora ulegnie szybkiemu zniszczeniu. Reasumujac polecam z czystym sumieniem. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 W moim starym Aegu po paru dniach (!) pękł wzmocniony gearbox Deep Fire a metalowa głowica tłoka (również z DF) zaczynała pękać Miałem tam sprężynke 110 Guardera Niech zgadne - chinski AEG? Jesli tak to masz odpowiedz - takie spasowanie czesci 'na slowo honoru" nie moze skonczyc sie dobrze... Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted June 20, 2007 Author Report Share Posted June 20, 2007 (edited) Niech zgadne - chinski AEG? Jesli tak to masz odpowiedz - takie spasowanie czesci 'na slowo honoru" nie moze skonczyc sie dobrze... hahahaha :) Był to AEG z Classic Army : Wzmocniony gearbox Deep Fire, metalowe łożyska ,zębatki wzmocnione, aluminiowy tłok , Bore Up, sprężynka 110 jak już pisałem, łożyskowana prowadnica itd itd.... Edited June 20, 2007 by herradi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts