trunk Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 witam, nabyłem niedawno dwójnóg src ale nie mam pojęcia jak go zainstalowac w tej okładzinie lufy.Jak ktoś miał z tym doczynienia , to prosze o pomoc. karabin m15a4 rifle CA Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Mam ten dwójnóg na SPR-rze, ale wydaje mi sie ze trzeba tą część, na której jest ta taśma klejąca założyć na okładzinie od spodu, tak, by gwint był dostępny przez jeden z otworów w chwycie. Potem wkręcić w ten otwój dwójnóg. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Dokładnie tak jak kolega pisze. 1. Zdejmujemy dollną część foregripa 2. bierzemy element z przylepcami i dziurką. 3. Przyklejamy (po zdjęciu folii zabezpieczających przylepiec) tak żeby dziurka z gwintem pokrywała się z dziurką w foregripie. 4. Zakładamy foregrip 5. Przykręcamy dwójnóg Quote Link to post Share on other sites
clown Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Mam ten dwójnóg na SPR-rze, ale wydaje mi sie ze trzeba tą część, na której jest ta taśma klejąca założyć na okładzinie od spodu, tak, by gwint był dostępny przez jeden z otworów w chwycie. Potem wkręcić w ten otwój dwójnóg.Pozdro Żeby zamontować ten dwójnóg na SPR musiałeś kupować przejściówkę na RIS ? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 (edited) Nie musiałem. W mojej konwersji na dolnej szynie są 2 gwinty, w jeden z nich wkręciłem dwójnóg (z tą różnicą, że element z przylepką zamontowałem pod dwójnogiem). Wygląda to tak: http://img402.imageshack.us/my.php?image=emkarz7.jpg http://img262.imageshack.us/my.php?image=dsc00829jf6.jpg Jednak śruba wchodzi dosyć ciężko, a ostatnio dwójnóg zaczął mi się dosyć mocno chwiać, więc i tak będzie trzeba kupić przejściówkę. Pozdro Edited July 2, 2007 by zdzisiu Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 Szukałem dwójnogu pasującego do VSR'ki. Dla nie wiedzących w vsr'ze montuje się na wykręcany przedni chwyt do pasa nośnego. Tylko czy jeszcze do tego potrzeba czegoś jeszcze? Bo jak nie to super! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts